Οι μετοχές του Netflix «στα ουράνια» μετά την αύξηση των τιμών στις συνδρομές

Οι μετοχές του Netflix «στα ουράνια» μετά την αύξηση των τιμών στις συνδρομές
epa05111098 (FILE) A file picture dated 20 August 2015 of an exterior view on the Netflix Corporate headquarters in Los Gatos, California, USA. Netflix is to release their 4th quarter 2015 results on 19 January 2016. EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 52133527 EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 52133527 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τιμές αυξήθηκαν για τους Αμερικανούς χρήστες κατά 18%.

Το Netflix εισάγει την μεγαλύτερη μέχρι τώρα αύξηση της τιμής των συνδρομών του για τους Αμερικανούς πελάτες του, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει μέρος των μεγάλων δαπανών του σε πρωτότυπο περιεχόμενο.

Το κόστος μιας συνδρομής στο πιο ακριβό «απεριόριστο» πακέτο streaming θα αυξηθεί από τα 11 στα 13 δολάρια το μήνα, με μια αύξηση 18%. Η φθηνότερη υπηρεσία αυξήθηκε από 7 δολάρια το μήνα σε 8 δολάρια. Οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν άμεσα για νέες εγγραφές, με τους υπάρχοντες πελάτες να λάβουν τις αυξήσεις των τιμών μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκε κατά 6% μετά την ανακοίνωση των νέων τιμών.

Η δυνατότητα του Netflix να αυξάνει τις τιμές των συνδρομών, ενώ διατηρεί τον αριθμό των συνδρομητών του θεωρείται ως ένας καταλυτικός παράγοντας, που δικαιολογεί την αποτίμηση της εταιρείας στα 150 δισ. δολάρια. Αναλυτές της RBC Capital Markets δήλωσαν ότι η αύξηση της τιμής θα «δημιουργούσαν μια σημαντική ώθηση στην κερδοφορία του Netflix».

Μάλιστα, η εταιρεία βρίσκεται σε μια ολοένα πολυπληθέστερη αγορά streaming, με την Disney να πρόκειται να αφαιρέσει το περιεχόμενό της φέτος και να λανσάρει τη δική της υπηρεσία.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που το Netflix αύξησε τις τιμές του στις ΗΠΑ, με την πιο πρόσφατη να ήταν τον Οκτώβριο του 2017. Οι εν λόγω αυξήσεις των τιμών στις συνδρομές επεκτάθηκαν γρήγορα και στο Ην. Βασίλειο, και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι Βρετανοί θα λάβουν τις νέες αυξήσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Ένας αντιπρόσωπος του Netflix δήλωσε: «Οι αυξήσεις των τιμών είναι συγκεκριμένες για κάθε χώρα και οι αυξήσεις των τιμών στις ΗΠΑ δεν επηρεάζουν ή καταδεικνύουν μια αλλαγή στην τιμή στο Ην. Βασίλειο ή αλλού».

Το Netflix θα κυκλοφορήσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτο τριμήνου την Πέμπτη.