Η Metro ανοίγει το πρώτο της κατάστημα Cash & Carry στην Κύπρο

Η Metro ανοίγει το πρώτο της κατάστημα Cash & Carry στην Κύπρο

Η επένδυση ύψους περίπου εννέα εκατ. ευρώ, αποτελεί σταθμό τόσο για τη Metro, όσο και για την Κύπρο.

Τον θεσμό του Cash & Carry εισάγει η ελληνική Metro ΑΕΒΕ στην Κύπρο, καθώς στις αρχές του 2019 προγραμματίζεται να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης της εταιρείας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επένδυση ύψους περίπου εννέα εκατ. ευρώ, αποτελεί σταθμό τόσο για τη Metro, μιας και είναι η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, όσο και για την Κύπρο, όπου δεν υπάρχει ακόμα κατάστημα της κατηγορίας Cash & Carry.

Σημειώνεται ότι ο χώρος πώλησης θα είναι περίπου 3.000 τ.μ., ενώ οι συνολικές κτιριακές εγκαταστάσεις θα ξεπερνούν τις 11.000 τ.μ. Το κατάστημα θα βρίσκεται στην περιοχή Ομόνοια της Λεμεσού, ενώ αναλόγως των επιδόσεων αυτού του πρώτου καταστήματος, η Metro θεωρεί ότι στην κυπριακή αγορά δυνητικά μπορούν να δημιουργηθούν άλλα τρία Cash & Carry.

Σχετικά με τους λόγος που η εταιρεία επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στη χονδρική πώληση και όχι στη λιανική: Πρώτον, το γεγονός ότι δεν υπήρχε η κατηγορία του Cash & Carry. Οι επαγγελματίες προμηθεύονται απευθείας τα προϊόντα τους από τους κατασκευαστές ή από μικρά μεμονωμένα καταστήματα. Δεύτερον, στη λιανική, σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, ο ανταγωνισμός είναι ήδη πολύ μεγάλος. Τρίτον, η επιλογή ίδρυσης καταστήματος Cash & Carry στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό έγινε λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή.