Η Microsoft ηγείται της μετάβασης σε νέους τρόπους απασχόλησης

Η Microsoft ηγείται της μετάβασης σε νέους τρόπους απασχόλησης

Ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με το WeWork και προσφέρει στους εργαζόμενους περισσότερη ευελιξία. 

Το WeWork παρέχει γραφεία και κοινόχρηστους χώρους σε startups. Είναι, όμως, κάτι παραπάνω από ένα leasing business. Η εταιρεία δημιουργεί μια κοινότητα που εμψυχώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να κάνουν αυτό που αγαπούν. Όπως είχε δηλώσει ο Adam Neumann, CEO του WeWork «o στόχος είναι να βρεις αυτό που αγαπάς, και να μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο!».

Η εταιρεία δημιουργεί μια «We Generation» και είναι το κλειδί για να πείθει διαρκώς τους επενδυτές να «ρίχνουν» κι άλλα χρήματα στο μοντέλο τους. Οι ίδιοι οι επενδυτές θεωρούν πώς αυτή η γενιά, αυτή η κοινότητα είναι που δίνει ένα μακροπρόθεσμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία και θα την καταστήσει κερδοφόρα.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η εταιρεία, που ξεκίνησε το 2010 και δύο χρόνια μετά άξιζε 1,5 δισ. δολάρια, σήμερα ξεπερνά σε αξία τα 16 δισ. δολάρια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο κερδοφόρες startups. Σύμμαχος της, όμως,  δεν είναι μόνο οι επενδυτές αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες που θέλουν να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων πιο εύκολη.

Οι σημερινοί εργαζόμενοι είναι διαρκώς εν κινήσει. Συναντήσεις, παρουσιάσεις, συνέδρια σε διάφορα μέρη. Πρωινά τηλέφωνα, βραδινά επαγγελματικά δείπνα, πρωινό με συνεργάτες. Δεν πρέπει να είναι παραγωγικοί μόνο όσο βρίσκονται στο γραφείο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Γι αυτό το λόγο το WeWork  και η Microsoft δίνουν τα χέρια και δημιουργούν το «City as a Campus», το οποίο χρησιμοποιεί τη πόλη της Νέας Υόρκης σαν «campus» και δίνει σε 300 εργαζόμενους απ’ τα τμήματα μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας πρόσβαση στους χώρους του WeWork, δικτύωση και μια σειρά από υπηρεσίες σε ολόκληρη τη πόλη.

Η συνεργασία της Microsoft / WeWork περιλαμβάνει την πρόσβαση σε δύο απ’ τα βασικά κτήρια της εταιρείας, στο WeWork Chelsea και WeWork Charging Bull στο Financial District. Και στις δύο τοποθεσίες, η ομάδα της Microsoft θα έχει πρόσβαση σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη δική τους ομάδα όπου θα μπορούν να προγραμματίζουν συναντήσεις και ομιλίες ή απλά να… αλλάζουν εικόνες!

Η νέα αυτή συνεργασία φέρνει τη Microsoft πιο κοντά στους πελάτες της, κάνει τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς και ανοίγει τη «πόρτα» για πιθανές συνεργασίες και ευκαιρίες με τη κοινότητα του WeWork.

Ο Matt Donovan, GM Office Marketing της Microsoft, δήλωσε « Το WeWork ενσαρκώνει πραγματικά τον τρόπο εργασίας του μέλλοντος, όπου η κοινοτική και η κινητικότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Στη Microsoft, σχεδιάσαμε το Office 365 ακριβώς για αυτές τις νέες μορφές εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της Microsoft και της κοινότητας του WeWork μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά καινοτόμα εργαλεία και σε δημιουργικούς χώρους, ώστε να έχουν περισσότερα κίνητρα και να επιτυγχάνουν νέους στόχους κάθε μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το WeWork ανοίγει τις πόρτες του στους εργαζομένους της Microsoft και τα ίδια τα μέλη της κοινότητας να υιοθετήσουν το Office 365 ως βασικό τους εργαλείο».

Αντίστοιχα για την ομάδα του WeWork, η συνεργασία αυτή υπογραμμίζει την ανάπτυξη της εταιρείας και τη μεγάλη απήχηση που έχει στις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες απομακρύνονται απ’ τον παραδοσιακό τρόπο εργασίας και αναζητούν πλέον πιο ευέλικτες λύσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Chief Product Officer, Dave Fano, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Microsoft θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινότητας μας. Δίνοντας τους πρόσβαση σε μια μεγάλη και δυνατή κοινότητα, έναν δημιουργικό χώρο και ποιοτικές υπηρεσίες, το WeWork επιτρέπει σε εταιρίες όπως η Microsoft να καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου εργατικού δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους».

Να τονίσουμε πώς εκτός από κτήρια στη Νέα Υόρκη, οι εργαζόμενοι της Microsoft στη Φιλαδέλφεια και το Πόρτλαντ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του WeWork Buckhead.