Η Microsoft ρίχνει στην αγορά του Σιάτλ 500 εκατ. δολάρια για να χτίσει σπίτια σε χαμηλόμισθους

Η Microsoft ρίχνει στην αγορά του Σιάτλ 500 εκατ. δολάρια για να χτίσει σπίτια σε χαμηλόμισθους
epa04863560 The Microsoft logo outside the software company's German headquarters in Unterschleissheim, Germany, 28 July 2015. Microsoft will launch its new and much anticipated operating system Windows 10 on 29 July 2015. EPA/SVEN HOPPE Photo:

Η τεχνολογική εταιρεία θέλει να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες κατοικίες για εργαζόμενους με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.

Για χρόνια, οι τεχνολογικές εταιρείες κατηγορούνταν ότι προκαλούν αύξηση των τιμών σε συγκεκριμένες περιοχές. Σήμερα, η Μicrosoft κάνει κάτι γι’  αυτό.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα διαθέσει 500 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία κατοικιών στο Σιάτλ, σύμφωνα με την Seattle Times, την εφημερίδα που πρώτη παρουσίασε το θέμα. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ από ιδιωτική εταιρεία. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Microsoft σημείωσε ότι τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν σε εργαζομένους με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να δημιουργήσει «δεκάδες χιλιάδες κατοικίες». Τον Δεκέμβριο, έρευνα της King County παρουσίασε ότι η περιοχή χρειάζεται 244.000 σπίτια που ο κόσμος θα μπορεί να πληρώσει μέχρι το 2040 για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της.

Από τα 500 εκατ. δολάρια, οι Times αναφέρουν ότι 250 εκατ. δολάρια θα αφορούν σε δάνεια με το επιτόκιο της αγοράς για να κατασκευαστούν οικονομικά προσιτές κατοικίες γύρω από την περιοχή Puget Sound.

Τα 225 εκατ. δολάρια θα αφορούν δάνεια χαμηλότερου επιτοκίου που θα δοθούν σε κατασκευαστές για την ανοικοδόμηση κατοικιών στα ανατολικά προάστια του Σιάτλ και τα υπόλοιπα 25 εκατ. δολάρια θα αφιερωθούν στην καταπολέμηση της έλλειψης στέγης.

Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή προσιτών κατοικιών, όχι μόνο σε εργαζόμενους της εταιρείας.

Από τις αρχές του 2012 μέχρι την άνοιξη του 2018, η μέση τιμή μίας οικογενειακής κατοικίας εκτοξεύθηκε κατά 136%, φτάνοντας στις 726.000 δολάρια, σύμφωνα με τους Seattle Times. Η μέση τιμή από τότε (άνοιξη 2018) έχει υποχωρήσει 11%, στις 644.000 δολάρια.