Οι millennials θα έχουν πλέον τη δική τους αεροπορική εταιρεία

Οι millennials θα έχουν πλέον τη δική τους αεροπορική εταιρεία

Η Air France μας συστήνει τη Joon.

Ένα νέο μέλος προσθέτει στην οικογένειά του ο εθνικός αερομεταφορέας της Γαλλίας, Air France ισχυροποιώντας τη θέση του στους αιθέρες.

Πρόκειται για την Joon, τη νέα αεροπορική, η οποία αναμένεται να  ξεκινήσει το φθινόπωρο τη δραστηριότητά της με πτήσεις μεσαίων αποστάσεων από το Παρίσι – Charles de Gaulle, με τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων να εντάσσονται επίσημα στο πρόγραμμά της από το καλοκαίρι του 2018.

Μέσω αυτής της στρατηγικής κίνησης, ο γαλλικός αερομεταφορέας διευρύνει την πελατειακή του βάση στοχεύοντας σε ένα νεανικό κοινό που ταξιδεύει συχνά και επιλέγει low cost αεροπορικές. Εν προκειμένω μιλάμε για εργαζόμενους millennials  ηλικίας 18 έως 35 ετών, των οποίων ο τρόπος ζωής περιστρέφεται γύρω από την ψηφιακή τεχνολογία. Ωστόσο, η διοίκηση της Air France σπεύδει να διευκρινίσει πως η φιλοσοφία της Joon απέχει παρασάγγας από εκείνη των low cost αεροπορικών αφού κατά τη διάρκεια των πτήσεών της  οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εφάμιλλα προϊόντα και υπηρεσίες με εκείνες της Air France.

Σύμφωνα  με την Αντιπρόεδρο της Air France, Caroline Fontaine, οι  millennials συνιστούν μια γενιά που διακατέχεται από αγάπη για τη δοκιμή νέων γεύσεων, βρίσκεται διαρκώς συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και ξέρει πώς να απολαμβάνει κάθε λεπτό αναζητώντας εμπειρίες με ποιότητα, που στη συνέχεια θα μοιραστει με άλλους.

Για ένα νεανικό brand που θα δώσει περεταίρω ώθηση στον όμιλο έκανε λόγο και η Dominique Wood, εκτελεστική αντιπρόεδρος & Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Air France.  «Σχεδιασμένη για τους millennial πελάτες μας, η Joon θα προσφέρει κάτι περισσότερο από μια πτήση και έναν ναύλο. Θα προσφέρει μια παγκόσμια ταξιδιωτική εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Wood προσθέτοντας πως τον Σεπτέμβριο η διοίκηση θα είναι σε θέση να πει περισσότερα ως προς το περιεχόμενο, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τους προορισμούς και το εύρος των ναύλων.

Στο τιμόνι της νέας εταιρείας βρίσκεται ο Jean-Michel Mathieu, νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Joon, ο οποίος προσεχώς θα ενταχθεί στην εκτελεστική επιτροπή της Air France. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δημιουργία της νέας αεροπορικής εταιρείας ως μια ιστορική στιγμή από πολλές απόψεις και ως ένα ακόμη βήμα στην εκτέλεση του στρατηγικού προγράμματος Trust Together. «Η δημιουργία της Joon θα βελτιώσει την αποδοτικότητα του ομίλου Air France, επιτρέποντάς του να μειώσει τα κόστη του και θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα του επιχειρηματικού του μοντέλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του 48χρονου Jean-Michel Mathieu, ως επικεφαλής της Joon, δεν είναι τυχαία καθώς πρόκειται για ένα αρκετά έμπειρο στέλεχος που  έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Air France και τον όμιλο Air France-KLM και συγκεκριμένα στους τομείς του δικτύου, της διαχείρισης εσόδων, των ψηφιακών υπηρεσιών και των σχέσεων με τους πελάτες.

Σίγουρα, η Joon εκτιμάται ότι θα δώσει τον πολυπόθητο αέρα ανανέωσης που έχει ανάγκη ένας ιστορικός αερομεταφορέας όπως η Air France, όμως το timing δεν είναι και τόσο καλό. Η πορεία της θα βρεθεί αναμφίβολα σε κοινή τροχιά με το τουριστικό προϊόν της χώρας το οποίο έχει υποβαθμιστεί λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην «πόλη του φωτός». Επιπρόσθετα, ναι μεν πρόκειται για μια «φρέσκια» ιδέα, ωστόσο, ο ανταγωνισμός που θα υπάρξει μεταξύ της Joon και των low cost αεροπορικών που ήδη έχουν κατοχυρώσει το μερίδιο αγοράς τους είναι μεγάλος. Η συνέχεια στους… αιθέρες!