Η νέα απίστευτη πολιτική εισιτηρίων της Ryanair ακούει στο όνομα «ρήτρα Brexit»

Η νέα απίστευτη πολιτική εισιτηρίων της Ryanair ακούει στο όνομα «ρήτρα Brexit»

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία προετοιμάζει από τώρα για πιθανές ακυρώσεις εισιτηρίων το 2019 εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά.

 

«Ρήτρα Brexit» στις πωλήσεις εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2019 αναμένεται να επιβάλλει η Ryanair μια, προειδοποιώντας τους αγοραστές πως τα εισιτήριά τους δεν θα είναι έγκυρα αν δεν λυθεί το ζήτημα των κανονισμών για τις αεροπορικές μεταφορές μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

Τα αεροπορικά δικαιώματα από και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας, καλύπτονται από την πανευρωπαϊκή συμφωνία «Open Skies», η οποία ωστόσο μπορεί να τροποποιηθεί μετά το Brexit.

Αν η Βρετανία φύγει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για τις αεροπορικές μεταφορές. Ο chief marketing officer της Ryanair ανέφερε την Τετάρτη πως οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν καθαρή εικόνα για το πώς θα ρυθμιστεί η αεροπορική αγορά μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, στο τέλος Μαρτίου του 2019.

«Θα ανακοινώσουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2019 πολύ σύντομα και θα υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που θα αναφέρουν ότι αυτό υπόκειται στο ρυθμιστικό περιβάλλον που επιτρέπει στην πτήση να πραγματοποιηθεί», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Κένι Τζέικομπς, προσθέτοντας ότι τα εισιτήρια θα πουληθούν τον Σεπτέμβριο.

Οι πελάτες θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους, αν η ρήτρα ενεργοποιηθεί.