Η νέα υπηρεσία του Airbnb για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που μπορεί να σώσει πολλές ζωές

Η νέα υπηρεσία του Airbnb για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που μπορεί να σώσει πολλές ζωές

Η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σπιτιών να προσφέρουν τον χώρο τους σε ανθρώπους που χτυπήθηκαν από θεομηνίες.

 

Μια νέα υπηρεσία με την ονομασία Open Homes λανσάρει δοκιμαστικά το Airbnb.

Η διάσημη πλατφόρμα μίσθωσης σπιτιών δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να βοηθούν τις οικογένειες που έχουν χάσει τις οικίες τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών και να τους βοηθούν μέχρι να βρουν νέα καταλύματα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος δοκιμαστικά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, όπου μέλη της κοινότητας μπορούν να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους ως διαθέσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα αυτή μπορεί να καταστήσει τις παρεμβάσεις των διασωστών και των τοπικών αρχών πιο γρήγορες και περισσότερο αποδοτικές.

Το πρόγραμμα Open Homes θα περιλαμβάνει και ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους ιδιοκτήτες καθώς και τη δημιουργία συγκεκριμένων πρωτόκολλων επικοινωνίας εάν κι εφόσον χρειαστεί.

Η ιδέα αυτή για την παροχή δωρεάν χώρων για όσους το έχουν ανάγκη μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές δημιουργήθηκε από το 2012 και τον τυφώνα Sandy ο οποίος χτύπησε τη Νέα Υόρκη.

Όπως γνωστοποίησε το Airbnb, στα άμεσα πλάνα του είναι να επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.