Η νέα μεγάλη επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Καστελόριζο

Η νέα μεγάλη επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Καστελόριζο

Ο Αντώνης Σταύρου επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Δυναμική είσοδο στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας σχεδιάζει ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταύρου,  επενδύοντας 2,5 εκατομμύρια  ευρώ στην περιοχή της Σητείας.

Από την ιχθυόσκαλα, η οποία θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 500 τόνων ψαριού – τσιπούρα και λαυράκι-  ένα μέρος της ψαριάς θα προορίζεται για τον  εφοδιασμό των καταστημάτων του και τα υπόλοιπα θα πωλούνται στο εμπόριο. Η εν λόγω μονάδα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνες που βρίσκονται σε λειτουργία στο Σούνιο και τα Μέγαρα.

Η οικογένεια Σταύρου που έχει συνδέσει, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες το όνομά της με τον κλάδο της εστίασης και τον Όμιλο Καστελόριζο, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται εννέα εστιατόρια, (Ορίζοντες, Όμικρον, Ramino Resto, Καστελόριζο Κηφισιάς, Καστελόριζο Βάρκιζας, K Grill, Raki Meze, Mezze Γλυφάδα και K Grill Βούλας) κατάφερε για ακόμα μια χρονιά να αυξήσει τόσο τα οικονομικά της μεγέθη όσο και τον αριθμό των εργαζομένων της.

«Φέτος ο τζίρος μας θα κλείσει 30% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Στο οχτάμηνο του 2016 ο τζίρος που καταγράψαμε ήταν της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζουμε να κινούμαστε ανοδικά, όμως το ΦΠΑ μας έχει τσακίσει. Ως εταιρεία απορροφήσαμε όλο το ΦΠΑ, δεν το μετακυλήσαμε στον πελάτη και φροντίσαμε ώστε να του προσφέρουμε οικονομικά μενού» ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Σταύρου.

Πεποίθηση του γνωστού επιχειρηματία, την οποία και έχει μεταφέρει σε συναντήσεις που έχει κατά καιρούς με μέλη της κυβέρνησης όταν πρόκειται να συζητήσουν τα του κλάδου της εστίασης, είναι πως η επιτυχία του Κράτους θα έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή χαμηλών συντελεστών και την επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της αγοράς.

«Για το 2018 θα ήμασταν χαρούμενοι εάν καταφέρναμε να καταγράψουμε την ίδια άνοδο, πόσο μάλλον εάν τα νούμερα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Λόγω της θετικής πορείας του τουρισμού φέτος οι Ορίζοντες ήταν το μαγαζί που μας ανέβασε περισσότερο. Παράλληλα, προβήκαμε σε νέες προσλήψεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε  270».

Αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία του κλάδου της εστίασης ο κ. Σταύρου επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως μπορεί να φαντάζει ως η εύκολη επιχειρηματική λύση, όμως το να ανοίξει κάποιος ένα εστιατόριο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ανοίγουν άσχετοι εστιατόρια που δεν έχουν εμπειρία στο χώρο. Ως άνθρωπος πιστεύω πολύ στην προσπάθεια, την υπομονή και την επιμονή και ότι βάζω στόχο το βγάζω εις πέρας.  Πότε δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Μπορούμε και πρέπει να προσπαθούμε».

Τέλος ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε στο πρόβλημα επικοινωνίας που υπάρχει με την πλειονότητα των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και την υπέρμετρη γραφειοκρατία που εμποδίζει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα να αναπτυχθεί. «Στην περίπτωση του εστιατορίου Όμικρον χρειάστηκαν 15 χρόνια για να βγει η άδεια λειτουργίας, όταν το κτίριο δεν παρουσίαζε την παραμικρή πολεοδομική παράβαση. Το 2007 άνοιξα ένα εστιατόριο στη Μαδρίτη, το Castello. Οι διαδικασίες ήταν συνοπτικές και αφού ο μηχανικός έκανε το σχετικό έλεγχο το μαγαζί άνοιξε την επόμενη μέρα».