Η νέα σειρά οθονών Ultra HD της Samsung είναι επιτέλους εδώ

Η νέα σειρά οθονών Ultra HD της Samsung είναι επιτέλους εδώ

Η σειρά UE590 προσφέρουν τέσσερις φορές καλύτερη ευκρίνεια σε σχέση με τις οθόνες Full High Definition

Τη νέα σειρά οθονών τεχνολογίας UHD παρουσίασε η Samsung, οι οποίες ενισχύουν την εμπειρία τόσο της ψυχαγωγίας όσο και της αποδοτικότητας.

Η νέα σειρά Samsung UE590, διαθέτει οθόνες 23,5 και 28 ιντσών, οι οποίες προσφέρουν ιδιαίτερα ζωντανές εικόνες αφού προβάλλουν πάνω από 8 εκατομμύρια pixels. Οι νέες οθόνες της Samsung προσφέρουν επίσης τέσσερις φορές καλύτερη ευκρίνεια σε σχέση με αυτή των οθονών Full High-Definition (FHD).

«Η ‘ζωντανή’ εικόνα είναι αναγκαία για την εμπειρία θέασης, καθώς βελτιώνει τη λειτουργικότητα και την παραγωγικότητα, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι», δήλωσε ο Σέογκ-γκι Κιμ, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Enterprise Business Team, Visual Display Business της εταιρείας. «Οι νέες οθόνες UE590 ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, συνεχίζοντας τη μετάβαση της τεχνολογίας των οθονών και της ψηφιακής σήμανσης στα νέα πρότυπα UHD», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι οθόνες UHD υποστηρίζουν την τεχνολογία FreeSync της AMD, η οποία συγχρονίζει το frame rate και το refresh rate της κάρτα γραφικών, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία του gaming. Επιπλέον, ο χρόνος απόκρισης του 1 millisecond στο μοντέλο των 28 ιντσών, προσφέρει απόλυτη ευκρίνεια.

Οι νέες οθόνες είναι επίσης εξοπλισμένες με θύρες DisplayPort (DP 2.1), καθώς και HDMI 2.0 και HDMI 1.4a. Οι θύρες HDMI 2.0 και DP 2.1 υποστηρίζουν ανάλυση 4Κ στα 60MHz που σημαίνει ότι είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να προσφέρει μια θύρα HDMI 1.4a.

Η σειρά UE590 επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ρυθμίζουν το περιεχόμενο που παρακολουθούν ανάλογες με τις προσωπικές τους ανάγκες, αφού η λειτουργία Picture-by-Picture (PBP) εξασφαλίζει ότι το περιεχόμενο μπορεί να προβάλλεται από δύο διαφορετικές πηγές, διατηρώντας την ποιότητα της εικόνας.

Επιπλέον, η λειτουργία Eco-Saving Plus βοηθά στον περιορισμό της φωτεινότητας με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και τη χαμηλή κατανάλωση.