Οι οδηγοί αυτών των αυτοκινήτων μπορούν να παραγγέλνουν καφέ μέσω της οθόνης αφής του οχήματος

Οι οδηγοί αυτών των αυτοκινήτων μπορούν να παραγγέλνουν καφέ μέσω της οθόνης αφής του οχήματος

«Ένα toffee nut latte με extra καραμέλα για τον οδηγό της GM»!

της Kirsten Korosec

Η GM παρουσίασε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει σε πάνω από 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων με υπηρεσία 4G να παραγγέλνουν και να πληρώνουν για φαγητό, να κλείνουν τραπέζια σε εστιατόρια και θέση σε πάρκινγκ, ή να πληρώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού μέσα από το αυτοκίνητο, το φορτηγάκι ή το SUV.

Στους αρχικούς εταίρους περιλαμβάνεται μια ομάδα μεγάλων εταιρειών όπως η Starbucks, η ExxonMobil και η Wingstop.

Ναι, καλά διαβάσατε, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων GM θα έχουν πλέον τη δυνατότητα παραγγελίας και πληρωμής καφέ, βενζίνης, και φτερούγων κοτόπουλου μέσα από την οθόνη αφής του οχήματος.

Η νέα λειτουργία GM Marketplace θα λανσαριστεί αρχικά σε οχήματα της GM παραγωγής 2017 και 2018 με συνδεσιμότητα 4G LTE και συμβατά συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.

Μιλάμε, δηλαδή, για έναν αρχικό αριθμό 2 εκατομμυρίων οχημάτων περίπου. Μέχρι το τέλος του 2018, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει τα 4 εκατομμύρια οχήματα.

Το concept του GM Marketplace αναπτύσσεται εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Τον Οκτώβριο του 2016, η GM ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συνδυάσει το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης Watson με το σύστημα OnStar της αυτοκινητοβιομηχανίας με στόχο την προώθηση υπηρεσιών στους οδηγούς εντός των οχημάτων τους. Τότε, η GM είχε δηλώσει ότι η λειτουργία θα πρωτοεμφανιζόταν στις αρχές του 2017.

Το πρόγραμμα καθυστέρησε για να προστεθεί μια ενότητα “shop” που θα γνωστοποιεί στους ιδιοκτήτες των οχημάτων προσφορές που συνδέονται με το ίδιο το αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να λάβει μια προσφορά για την αλλαγή λαδιών ή για την ανανέωση της σύνδεσης δεδομένων 4G LTE.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δεδομένα διάδρασης (τοποθεσία οχήματος, ώρα, υπάρχουσα σχέση οδηγού με συγκεκριμένα καταστήματα) σε πραγματικό χρόνο για να προσφέρει εξαιρετικά εξατομικευμένες εμπειρίες.

Στους συμμετέχοντες εταίρους της πλατφόρμας συγκαταλέγονται και τα Applebee’s, TGI Fridays και Dunkin’ Donuts.

Το Markeplace είναι η πρώτη από μια σειρά λειτουργιών «εξατομίκευσης» που η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες σε σχεδόν 4 εκατομμύρια Αμερικανούς οδηγούς, σύμφωνα με τον Santiago Chamorro, αντιπρόεδρο εμπειρίας καταναλωτή της GM.