Η Πάτμος του Robert McCabe

Η Πάτμος του Robert McCabe

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας στην αυγουστιάτικη Πάτμο.

Η Πάτμος του παρελθόντος αλλά και αγαπημένες στιγμές της τέως αλλά και της νυν πατμιακής καθημερινότητας. τοπία ξεχασμένα, άνθρωποι που, ίσως, έχουν φύγει, ανθισμένες πλαγιές κάποιας άλλης Άνοιξης. Ο έρωτας, ή μάλλον, η βαθιά αγάπη του Robert McCabe για το μαγικό μας νησί φαίνεται σε κάθε λατρεμένη του λήψη.

Με τίτλο «Πάτμος: μονοπάτια της μνήμης», η έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe έκανε τα εγκαίνια της στις 24 Ιουλίου στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Πάτμου, όπου και θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Μέσα από τα μάτια του αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου βλέπουμε την Πάτμο σε 80 φωτογραφίες και αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό που ανήκει στην προσωπική συλλογή του Robert McCabe. Για την έκθεση, την οποία έχει επιμεληθεί η Ελισάβετ Πλέσσα, θα εκδοθεί και ειδικό έντυπο.

Ο φωτογράφος επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά το 1954 και από τότε δεν σταμάτησε να επιστρέφει στην χώρα μας. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πάμπολλα φωτογραφικά βιβλία του Robert McCabe που έχουν εκδοθεί, πλέον ευπώλητη έκδοση θεωρείται το: «Greece: Images of an Enchanted Land 1954-1965».

1/5

«Πάτμος: μονοπάτια της μνήμης» Robert McCabe στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας της Πάτμου, έως τις 25 Αυγούστου.