Οι πέντε πιο hot εταιρείες στο FinΤech

Οι πέντε πιο hot εταιρείες στο FinΤech
Exhibitors promote their business start-up companies in the main hall titled 'Startup Alley' at the Disrupt Europe 2014 conference in London, U.K., on Monday, Oct. 20, 2014. The TechCrunch event features representatives from global start-up companies involved in industries including medical diagnostics, enterprise mobile tools, and financial technology. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

Blockchain, επεξεργασία πληρωμών και δανεισμός.

Πρόσφατη έρευνα της Citigroup προβλέπει ότι τα έσοδα των τεχνολογικών startups θα αυξηθούν κατά 10 φορές, με κέρδη πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ας δούμε τις εταιρείες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Digital Assets Holdings
Έτος ίδρυσης: 2014
Επενδυτές: Citigroup, IBM και άλλοι

Οι traders μπορούν να ανταλλάξουν μετοχές σε δευτερόλεπτα, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται μια ημέρα ή και περισσότερο για να μεταφερθούν τα χρήματα σε πολλές από τις αγορές της Wall Street. Η Digital Asset Holding σχεδιάζει να επιταχύνει τη διαδικασία αυτή με τη χρήση blockchain-την τεχνολογία πίσω απ’ τα Bitcoin. Η Blythe Masters, πρωτοπόρος των credit default swaps της JPMorgan Chase, είναι η Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Kensho
Έτος ίδρυσης: 2013
Επενδυτές: Goldman Sachs, Xfund και άλλοι

Πρόκειται για την Siri της Wall Street. Το AI λογισμικό χρησιμοποιεί big data για να αναλύσει νέα events, να απαντήσει στα ερωτήματα των traders και να αποκαλύψει προβλέψεις. Η Kensho έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει του πολύτιμους market strategists της Wall Street και η ικανότητά να προσφέρει συμβουλές την κρίσιμη στιγμή θα προκαλέσει μάλλον ταραχή στους investment bankers.

SoFi
Έτος ίδρυσης: 2011
Επενδυτές: Peter Thiel, Softbank και άλλοι

H SoFi, η online πλατφόρμα δανεισμού, κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας πέρυσι με ένα διαφημιστικό του Super Bowl σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους millenials. Η εταιρεία δέχτηκε κριτική γιατί χρησιμοποίησε εσωτερικό επενδυτή για να χρηματοδοτήσει τα δάνεια της, αλλά έχει μικρότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσει σε σχέσεις με τους ανταγωνιστές της και πρόσφατα η Moodys την αξιολόγησε με 3 Α.

Stripe
Έτος ίδρυσης: 2011
Επενδυτές: Andreessen Horowitz, Elon Musk και άλλοι

Η πλατφόρμα του Stripe επιτρέπει σε κάθε εταιρεία να δέχεται πληρωμές πελατών μέσα σε λίγα λεπτά, είτε με πιστωτική κάρτα είτε απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό. Και η Stripe θέλει να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις αρχές Ιουνίου, όταν οι αντίπαλες PayPal ανέφεραν ότι αποσύρονται από την Τουρκία, ο Διευθύνων Σύμβουλος Patrick Collision τουίταρε στα τουρκικά ότι η εταιρεία του ήταν ανοικτή για να δραστηριοποιηθεί εκεί.

Ripple
Έτος ίδρυσης: 2012
Επενδυτές: Andreessen Horowitz, Barry Silbert και άλλοι

Η Ripple χρησιμοποιεί μια τεχνολογία blockchain για να δημιουργήσει έναν καλύτερο τρόπο για την επεξεργασία πληρωμών. Ήδη η startup, η οποία προς το παρόν ειδικεύεται σε διασυνοριακές συναλλαγές έχει συγκεντρώσει μια σειρά από τράπεζες που υπέγραψαν για τη δοκιμή του πρωτοκόλλου της, συμπεριλαμβανομένης της Santander και της UBS. Η Ripple λέει ότι η τεχνολογία της είναι κατά 1/3 φθηνότερη από εκείνη που χρησιμοποιούν οι τράπεζες τώρα, και μπορούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές σε δευτερόλεπτα αντί για ημέρες. Να σημειωθεί πως η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Chris Larson, ο οποίος ξεκίνησε επίσης τον peer-to-peer δανειστή Prosper.