Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κλάδο των τροφίμων τονίζουν: «Η υγιεινή διατροφή δεν είναι απλά μόδα»

Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κλάδο των τροφίμων τονίζουν: «Η υγιεινή διατροφή δεν είναι απλά μόδα»

Οι καταναλωτές θέλουν καθαρά προϊόντα και η βιομηχανία τους τα δίνει.

Η απάντηση σε όσους πίστευαν πώς η στροφή προς την υγιεινή διατροφή είναι μια μόδα, που έφτασε στην κορύφωση της με το κοινό να αγοράζει μανιωδώς και τώρα θα μειωθεί, ήρθε απ’ τους ιδικούς.

Σύμφωνα με τις κυρίες που εκπροσωπούν τον κλάδο της διατροφής (Campbell Soup , PepsiCo, Quaker Foods και  Hint) και έδωσαν το παρών στο πάνελ του συνεδρίου Fortune MPW Next Gen το οποίο συντόνισε η Beth Kowitt, πρόκειται για μια τάση που ήρθε για να μείνει.

Όλες οι κυρίες συμφώνησαν πώς οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διαφάνεια και τη σαφή επισήμανση στα τρόφιμα τους.

«Ο νέος τύπος καταναλωτή κινείται προς πιο φρέσκα προϊόντα με καθαρές ταμπέλες και η διαφάνεια είναι ο βασιλιάς» τόνισε η Suzanne Ginestro, chief marketing και innovation officer στην Campbell Soup (C-Fresh).

H Ginestro συνέχισε λέγοντας πως η ποιότητα των προϊόντων επισκιάζει τα brands σήμερα. Κάτι στο οποίο συμφώνησε και η Kara Goldin, CEO της Hint και η Becky Frankiewicz, πρόεδρος και γενική διευθύντρια της Quaker Foods.

Η Goldin τόνισε ότι οι καταναλωτές σήμερα θέλουν διαφάνεια σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουν, είτε πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό gadget, είτε για προϊόντα απ’ το μανάβικο της γειτονιάς τους.

Η Frankiewicz, εν τω μεταξύ, δήλωσε πώς οι παρασκευαστές τροφίμων πρέπει να είναι σαφείς σχετικά με τα συστατικά που εμπεριέχονται στα προϊόντα τους και τη διαδικασία παραγωγής τους.«Θέλουμε επιλογή» είπε με έμφαση.

Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι τα τρόφιμα φτιάχνονται από μεγάλες εταιρείες όπως η Campbell Soup ή η PepsiCo πρέπει να είναι 100% υγιεινά, υπό την έννοια ότι κατά καιρούς, οι καταναλωτές θέλουν να απολαύσουν γλυκά ή αλμυρά εδέσματα.

Αυτά οι τσιμπολογήματα δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστούν πλήρως. Και όπως επεσήμανε η Kowitt μερικές φορές οι καταναλωτές λένε πώς θέλουν να κάνουν κάτι και τελικά καταλήγουν να κάνουν το αντίθετο. Για παράδειγμα μπορεί αρκετοί να δηλώνουν πώς  θέλουν να τρώνε περισσότερα φρέσκα προϊόντα και να ενσωματώσουν υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή τους, αλλά εξακολουθούν να δαπανούν υπέρογκα ποσά για σνακ και ποτά που ξέρουν ότι δεν είναι καλό για τη διατροφή και την υγεία τους.

«Ο ορισμός του τι είναι υγιές έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, πιστεύω ότι υγιές είναι να δίνουμε στους ανθρώπους την πρόσβαση σε πραγματικά τρόφιμα. Τόσο απλά!» παραδέχεται η Ginestro.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση πήγε στην άνοδο που έχουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή και κατά πόσο αυτό θα ξεπεραστεί γρήγορα. Και οι τρεις food executives συμφώνησα πώς αυτό το κίνημα δεν είναι απλά μόδα και ότι κατά μία έννοια η τάση αυτή κάνει τους μεγάλους κατασκευαστές να επιστρέφουν στις πρακτικές τους που έτσι κι αλλιώς είναι κομμάτι της κληρονομιάς τους. Πάρτε για παράδειγμα την Quaker η οποία δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 140.

Στην αρχή, ο στόχος ήταν να παίρνει φρέσκα υλικά και να βρίσκει τρόπους να τα συσκευάσει και να τα διανέμει ώστε οι καταναλωτές που δε ζουν σε αγροτικές περιοχές να μπορούν να τρέφονται πιο υγιεινά. Αυτή είναι ουσιαστικά η αποστολή που λειτουργεί σαν κινητήρια δύναμη για αρκετές εταιρείες σήμερα: να κάνουν υγιεινές τροφές και  να τις διανέμουν, έτσι ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμες στα ράφια των παντοπωλείων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το αμερικάνικο Fortune σε συνεργασία με το Food & Wine δημοσίευσαν τη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κλάδο των τροφίμων-ποτών.

Δείτε την αναλυτικά ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στη διατροφή

Verve: Η εταιρεία που έμαθε στους Έλληνες τι σημαίνει αποτοξίνωση