Οι πόλεις που είναι πιθανότερο να δεχτούν τρομοκρατική επίθεση

Οι πόλεις που είναι πιθανότερο να δεχτούν τρομοκρατική επίθεση

Δώδεκα πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο» να δεχτούν τρομοκρατική επίθεση.

Έκθεση της εταιρείας ανάλυσης κινδύνου Verisk Maplecroft καταγράφει τις πόλεις του κόσμου που είναι πιο πιθανόν να δεχτούν τρομοκρατικό χτύπημα. Στο πλαίσιο της έκθεσης αξιολογήθηκαν δεδομένα για 1.300 αστικά και εμπορικά κέντρα, τα οποία στη συνέχεια κατετάγησαν με αξιολογική σειρά. Στην έκθεση, ελήφθη υπόψη, επίσης, ο αριθμός και η σοβαρότητα των επιθέσεων κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την έκθεση, η Βαγδάτη θεωρείται η πόλη που αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Τα τελευταία χρόνια, 1.141 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 380 επιθέσεις. Συνολικά, επτά από τις πόλεις που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκονται στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων της Μοσούλης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και του Ραμάντι που βρίσκεται στην τρίτη.

Βάσει του δείκτη μέτρησης, 64 πόλεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο» τρομοκρατικής επίθεσης και οι περισσότερες από αυτές είναι στη Μέση Ανατολή-27 σε αριθμό- συμπεριλαμβανομένων του Ιράκ, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Από αυτές τις 64 πόλεις, οι δώδεκα είναι πρωτεύουσες κρατών και σε αυτές συγκαταλέγονται το Κάιρο, η Αμπούτζα, το Ναϊρόμπι και το Ισλαμαμπάντ.