Η πώληση της Μίλαν ίσως έπεσε πάνω σε απάτη

Η πώληση της Μίλαν ίσως έπεσε πάνω σε απάτη
epa05535123 Milan's midfielder Riccardo Montolivo (R) and his teammates react during the Italian Serie A soccer match between AC Milan and Udinese Calcio at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 11 September 2016. Udine won 1-0. EPA/MATTEO BAZZI

Φαίνεται πάντως ότι η συμφωνία θα προχωρήσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πλαστογραφούσαν τραπεζικά έγγραφα αν έκαναν αίτηση για ένα απλό στεγαστικό δάνειο. Και σίγουρα δεν θα το έκαναν εάν επρόκειτο να αγοράσουν μια επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου!

Ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος που επιδιώκει να αγοράσει την AC Milan, τη γνωστή Μίλαν των πολλών διακρίσεων, ίσως έκανε ακριβώς αυτό κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ύψους 825 εκατομμυρίων δολαρίων εξαγορά της ομάδας. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η Τράπεζα του Γιανγκσού σε επικοινωνία της με το Bloomberg χθες, Τετάρτη.

Ο όμιλος, ο οποίος ονομάζεται Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, παρουσίασε έγγραφο της τράπεζας κατά τις αρχικές διαπραγματεύσεις με τον σημερινό ιδιοκτήτη της ομάδας, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αλλά η Τράπεζα του Γιανγκσού λέει ότι δεν εξέδωσε ποτέ τέτοιο έγγραφο.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, η τραπεζική επιστολή περιείχε πληροφορίες σχετικά με συναλλαγές ενός από τους εταιρικούς λογαριασμούς του επενδυτή, αναφέρει το Bloomberg. Στο έγγραφο, το οποίο φέρει μάλιστα και σφραγίδα της Τράπεζας του Γιανγκσού, αναγράφεται η ύπαρξη υπολοίπου ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων στις 25 Απριλίου.

Η συγκεκριμένη τραπεζική επιστολή δόθηκε στη Fininvest, μια εταιρεία που έχει ιδρύσει ο Μπερλουσκόνι, ως κομμάτι ενός ευρύτερου πακέτου εγγράφων για να προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς. Τέτοια έγγραφα ζητούνται συχνά από τον πωλητή για την επιβεβαίωση της πηγής χρηματοδότησης του αγοραστή.

Ένας εκπρόσωπος τύπου για την εταιρεία Sino-Europe Sports Investment Management, η οποία περιλαμβάνει την Haixia Capital και τον επιχειρηματία Λι Γιονγκχόνγκ, είπε ότι «δεν επιβεβαιώνει ότι έχει πράγματι αποσταλεί ένα τέτοιο έγγραφο». Και η Fininvest εξέδωσε μια παρεμφερή ανακοίνωση όπου τονίζει ότι «δεν επιβεβαιώνει τη λήψη ενός τέτοιου εγγράφου».

Η συμφωνία μεταξύ της Μίλαν και των Κινέζων επενδυτών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, είναι κομμάτι μιας ευρύτερης τάσης αύξησης των κινεζικών εξαγορών εταιρειών στο εξωτερικό, που στα μέσα του 2016 άγγιζε τα 135,3 δισεκατομμύρια δολάρια.