Οι πολυτιμότερες επιχειρήσεις στον κόσμο είναι τεχνολογικές

Οι πολυτιμότερες επιχειρήσεις στον κόσμο είναι τεχνολογικές
PARIS, FRANCE - AUGUST 17: A man plays Nintendo Co.'s Pokemon Go augmented-reality game on August 17, 2016 in Paris, France. His smartphone screen displays his avatar watching a Pokemon near a Pokestop. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι αυτές αλλά και ποια είναι τα κέρδη τους.

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, οι πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας και οι «παίκτες» είναι φυσικά εκείνοι που όλοι φαντάζεστε: Apple, Google, Microsoft και ούτω καθεξής.

Πιο αναλυτικά, η Apple βρίσκεται στην πρώτη θέση με 571 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, στη συνέχεια ακολουθεί η Alphabet (Google) με 540 δισ. δολάρια και η Microsoft με 441 δισ. δολάρια. Την πεντάδα ολοκληρώνει η Amazon με 364 δισ. δολάρια και το Facebook με 357 δισ. δολάρια.

Απρόοπτη εμφάνιση στη λίστα θεωρήθηκε αυτή των Amazon και Facebook, καθώς κατάφεραν να «εκτοπίσουν» από την πρώτη πεντάδα τον γίγαντα πετρελαίου ExxonMobil, στην οποία και βρίσκεται από το 1980. Κυριολεκτικά αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.

Κοιτάξτε για παράδειγμα τη Nintendo. Η μεγάλη επιτυχία του Pokémon Go έχει διπλασιάσει την κεφαλοποίηση της εταιρείας στα 42,4 δισ. δολάρια – μια επιτυχία που σημειώθηκε από την αύξηση θέσεων εργασίας στη Nintendo.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας, Monster.com ανοδική τάση όσον αφορά τις προσλήψεις εμφανίζουν η Apple και η Amazon, με την τελευταία να έχει προσλάβει πάνω από 450 εργαζόμενους το τελευταίο τρίμηνο.

Η δύναμη της βιομηχανίας είναι εξίσου εμφανής και στα κέρδη των εταιρειών, οι οποίες κατά τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζουν τα τριμηνιαία έσοδά τους.

Το marketplace της Craft, Etsy, αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 80 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία videogames Elctronic Arts κέρδη αυξημένα κατά 30%.

Στην πραγματικότητα, τα κέρδη είναι τόσο ικανοποιητικά που μέχρι και η Wall Street Journal χαρακτητίζοντας τον κλάδο της τεχνολογίας ως τον πιο προσοδοφόρο από οποιονδήποτε άλλον, ωστόσο, όσον αφορά τις πωλήσεις μέχρι στιγμής μόνο ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση.