Οι προορισμοί που αναζήτησαν οι Έλληνες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι προορισμοί που αναζήτησαν οι Έλληνες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Enjoy planning a vacation together on Valentine's Day (PRNewsfoto/Great Value Vacations)

Δείτε ποιες περιοχές της λίστας βρίσκονται στην κορυφή, σύμφωνα με τη Skyscanner.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και πολλοί βρήκαν αφορμή για να αποδράσουν με το ταίρι τους, είτε εντός Ελλάδας, είτε στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έρευνα της Skyscanner για τις αναζητήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018 και αφορούν πτήσεις μετ’ επιστροφής το διάστημα 10-14 Φεβρουαρίου, φέτος οι περισσότεροι Έλληνες επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα τους προκειμένου να γιορτάσουν την εορτή των ερωτευμένων.

Πιο αναλυτικά, και όσον αφορά τις χώρες που αναζήτησαν οι Έλληνες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στην κορυφή βρίσκεται η Ελλάδα, με την Ιταλία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τη Γερμανία στην τρίτη θέση. Στη συνέχεια, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Οι πόλεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, η Αθήνα είναι η πόλη που κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα και αποτελεί τη «νούμερο ένα» επιλογή των Ελλήνων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στη συνέχεια ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Ρώμη και το Λονδίνο, το οποίο συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα της κατάταξης.