Η πρόταση της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Η πρόταση της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Για εντατικοποίηση της συνεργασίας των αρχών έκανε λόγο ο Επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αποστολή στο Ευρωκοινοβούλιο: Μαρία Ακριβού

Στην εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισης κρουσμάτων τρομοκρατίας, όπως αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Γαλλία, στάθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος μετανάστευσης , εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας από φέτος θα διοργανωθεί forum ευρωπαϊκού επιπέδου με εταιρείες Διαδικτύου και πληροφορικής για την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα τρομοκρατίας. Επιπλέον αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αύξηση της χρηματοδότησης για την Europol.

«Τώρα ξεκινά ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών αρμόδιων σε θέματα ασφάλειας εντός της Ευρώπης. Για πρώτη φορά αποφασίστηκε μια συνολική αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αν και είναι δύσκολο να βρεις συνομιλητή στις περιπτώσεις που αφορούν την πολιτικές εξελίξεις σε περιοχές  όπως η Συρία και η Λιβύη εντούτοις έχει γίνει πρόοδος», πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε επίσης ότι αναμένεται να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων έως ότου διαπιστωθεί η ενίσχυση τους με καινούρια ενώ στα άμεσα σχέδια της Ευρώπης είναι η επικαιροποίηση της απόφασης του πλαισίου για την τρομοκρατία. «Θα παρακολουθούμε πλέον στενά τη διαδρομή του χρήματος για την παρεμπόδιση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: «Είναι διαφορετική η αξία του ευρώ στη Γερμανία από ότι στην Ελλάδα»