Οι Πρώτες Κυρίες Ελλάδας και Γαλλίας στην Ακρόπολη

Οι Πρώτες Κυρίες Ελλάδας και Γαλλίας στην Ακρόπολη
Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Μακρόν με τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέπτονται την Ακρόπολη, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
Μπέτυ Μπαζιάνα και Μπριζίτ Μακρόν ξεναγήθηκαν στον Ιερό Βράχο.

Στις 5 το απόγευμα έφθασε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν, σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα.

Η κ. Τρονιέ, που συνοδευόταν από την Μπέτυ Μπαζιάνα, έφτασε στην Ακρόπολη μετά την επίσκεψή της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από την είσοδο του Ιερού Βράχου, η κ. Μακρόν, ύστερα από προτροπή των δημοσιογράφων να μιλήσει, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα του κυκλώνα Ίρμα που έπληξε τον ‘Αγιο Μαρτίνο. Επίσης δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ, αλλά και για την υποδοχή» είπε η κ. Μακρόν δείχνοντας τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Την ξενάγηση στον Ιερό Βράχο στην κ. Μακρόν πραγματοποίησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου, που είχε ξεναγήσει και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Νοέμβριο.