Η πρώτη αντίδραση του μεγαλύτερου δανειστή της Ελλάδας για τη 13η σύνταξη δεν είναι τόσο καλή

Η πρώτη αντίδραση του μεγαλύτερου δανειστή της Ελλάδας για τη 13η σύνταξη δεν είναι τόσο καλή
epa05580607 Managing Director of the European Stability Mechanism (ESM) Klaus Regling (L) speaks with German Finance Minister Wolfgang Schaeuble (R) at the start of the Ecofin finance Ministers meeting in Luxembourg, 11 October 2016. EPA/JULIEN WARNAND

Ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, και άσκησε έμμεση κριτική στον Τσίπρα.

Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές της χώρας αναφορικά με τα σχέδια της Ελλάδας για την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Περιμένω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο 2018, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε σε ομιλία του στο Ελσίνκι ο επικεφαλής του ESM.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς διαβούλευση με τους θεσμούς δημιουργούν αριθμό ερωτημάτων», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι δικαιούνται τη 13η σύνταξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Στα «κάγκελα» ο Σόιμπλε με τις παροχές Τσίπρα

H Κομισιόν «καλύπτει» τις εξαγγελίες Τσίπρα αλλά…