Οι Ρώσοι τουρίστες ψηφίζουν για ακόμη μία χρονιά…Ελλάδα

Οι Ρώσοι τουρίστες ψηφίζουν για ακόμη μία χρονιά…Ελλάδα

Τουριστικοί παράγοντες αναμένουν φέτος ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα.

Θετικό κλίμα για τον εισερχόμενο από Ρωσία τουρισμό βλέπουν να προδιαγράφεται για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδόχοι της πόλης. Τουριστικοί παράγοντες αναμένουν φέτος 1.000.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να προσβλέπει σε αύξηση του κομματιού της «πίτας» που της αναλογεί από αυτόν τον αριθμό, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων της πόλης (ΕΞΘ).

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από τη συμμετοχή των ξενοδόχων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MITT που ολοκληρώθηκε χθες στη Μόσχα (14-16 Μαρτίου). Τα μηνύματα που έλαβαν οι ξενοδόχοι ήταν θετικά για τη φετινή τουριστική κίνηση, καθώς παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή τους η ΕΞΘ.

«Στόχος είναι η ανάκαμψη του αριθμού των διανυκτερεύσεων από τη Ρωσία, ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα του 2013 (90.071). Ήδη από την περσινή χρονιά φάνηκε η βελτιωτική “ανάσα” στα νούμερα, καθώς μετά από μια “κατρακύλα” δύο ετών (2014 – 2015), οι διανυκτερεύσεις των Ρώσων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σταθεροποιήθηκαν με οριακή άνοδο 1,61%, (52.877)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενισχυτικά σε όλα τα παραπάνω, η ΕΞΘ κάνει λόγο για πληροφορίες που καταδεικνύουν μεγάλη αύξηση στις θεωρήσεις (βίζα), που εξέδωσαν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία στο πρώτο δίμηνο του 2017.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας πολύ αναγνωρίσιμος και αρκετά δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους. Το προφίλ του Ρώσου τουρίστα εμφανίζει τάσεις για ταξίδια όλο το χρόνο, με το ελληνικό ορθόδοξο Πάσχα να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι η MITT θεωρείται ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως και η έκθεση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επικοινωνία με το ρωσικό τουριστικό κοινό, με tour operators, με επιχειρήσεις και ειδικούς στον χώρο του τουρισμού.