Η Ryanair απειλεί να αφήσει τα βρετανικά αεροδρόμια λόγω Brexit

Η Ryanair απειλεί να αφήσει τα βρετανικά αεροδρόμια λόγω Brexit
Photo:

Η ιρλανδική αεροπορική ξεκίνησε νέο γύρο σύγκρουσης μετά το δημοψήφισμα.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα «συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας μακριά από τα βρετανικά αεροδρόμια και θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα (ευρωπαϊκά) αεροδρόμια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια», εξέδωσε τη Δευτέρα η Ryanair.

Επιπλέον η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να «κόψει τη χωρητικότητα και τη συχνότητα σε πολλά δρομολόγια» του λονδρέζικου αεροδρομίου Stansted, το οποίο αποτελεί το περιφερειακό κέντρο για τις αεροπορικές χαμηλού κόστους. Πάντως η ιρλανδική αεροπορική δεν έδειξε την ίδια πρόθεση και για τα αεροδρόμια του Gatwick και του Luton.

Εκτός όμως από την Ryanair, και η easyJet φέρεται να προχωρά σε δραστικές κινήσεις μετά το Brexit. Ήδη η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει πως αναμένει άνοδο στα κόστη έπειτα από την πτώση της λίρας κατά 12% μετά το δημοψήφισμα. Μεγάλο μέρος των εξόδων της εταιρείας πληρώνεται σε ευρώ και δολάρια, οπότε η ανώμαλη προσγείωση της ισοτιμίας προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Πάντως, σε αντίθεση με την Ryanair, η easyJet έχει καταστήσει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να παραμείνει δυναμικά στη Βρετανία παρά τις αντιξοότητες.