Η Samsung ετοιμάζει το smartphone με την «αόρατη κάμερα»

Η Samsung ετοιμάζει το smartphone με την «αόρατη κάμερα»
Photo:

Μια εντελώς νέα τεχνολογία αναμένεται να βρεθεί στα κινητά της εταιρείας εντός της επόμενης τριετίας.

Η Samsung φαίνεται πως εργάζεται πάνω σε ένα νέο smartphone που η οθόνη του θα καλύπτει όλο το μπροστινό μέρος του τηλεφώνου. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης οθονών, Yang Byung-duk, είπε ότι: «Παρότι το συγκεκριμένο smartphone δεν είναι δυνατό να γίνει τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, η τεχνολογία μπορεί να προχωρήσει σε σημείο όπου η τρύπα της κάμερας θα είναι αόρατη, ενώ δε θα επηρεάζεται η λειτουργία της κάμερας με οποιονδήποτε τρόπο».

Τα σχόλια για αυτό το smartphone ήρθαν σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Galaxy S10: το πρώτο κινητό της εταιρείας, όπου η κάμερα είναι αποκομμένη από την οθόνη. Ο Yang μάλιστα ονόμασε το  Infinity-O του S10 ένα «ορόσημο» για την εταιρεία, αλλά προέβλεψε ότι στο τέλος η κάμερα selfie θα τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung αποκαλύπτει τα σχέδια της για τη δημιουργία μιας συσκευής όπου η οθόνη θα καλύπτει ολόκληρη την μπροστινή της πλευρά. Σε μία παρουσίαση τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται πάνω σε τέσσερις αλληλένδετες τεχνολογίες για την επέκταση του μεγέθους της οθόνης: σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, αισθητήρες κάμερας, τεχνολογίες αφής, και in-display ηχεία (παρόμοια με την οθόνη δόνησης OLED της LG G8).

Μπορεί οι φιλοδοξίες της Samsung να ήταν πάντα μεγάλες, όμως η εταιρεία δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν στην κατεύθυνσή της σε τόσο νέες τεχνολογίες. Ήδη, πολλά κινεζικής προέλευσης κινητά έχουν συμπεριλάβει τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, πριν το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα φτάσει στη ναυαρχίδα της Samsung. Το Honor’s View 20 ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με hole-punch display οθόνη. Τα Vivo και άλλα κινέζικα ακουστικά έχουν επίσης παράγει συσκευές πλήρους οθόνης μετακινώντας την κάμερα στο πίσω μέρος, υιοθετώντας slider σχεδιασμούς, ή δημιουργώντας μηχανισμούς pop-up που κρύβουν την selfie κάμερα στον εσωτερικό του κινητού.

Ο Yang ωστόσο, δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμο το «perfect full-screen» κινητό της Samsung, αλλά είναι βέβαιος πως δε θα κυκλοφορήσει στα επόμενα 1-2 χρόνια. Βέβαια αυτό δεν ξέρουμε αν σημαίνει πως θα είναι έτοιμο σε τρία ή σε τριάντα χρόνια.