Η Samsung και η Apple μπορεί πολύ σύντομα να γίνουν γείτονες

Η Samsung και η Apple μπορεί πολύ σύντομα να γίνουν γείτονες
Photo:

Κι αυτό μάλλον δεν θα αρέσει στη Samsung!

του Ντον Ράιζινγκερ

Η Samsung ίσως αποκτήσει έναν ανεπιθύμητο γείτονα.Ένας εκπρόσωπος της Apple έχει ήδη κοιτάξει κάποια σημεία στη Σεούλ της Κορέας για να ανοίξει ένα νέο κατάστημα της Apple, όπως αναφέρει η The Wall Street Journal. Και μπορεί το γεγονός αυτό να μην αφορά τη Samsung, αλλά το πού θα βρίσκεται το κατάστημα την αφορά και πολύ μάλιστα. Οι πηγές της WSJ λένε ότι η Apple αναζητά χώρους για το κατάστημά της που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία στην έδρα της Samsung.

Η Apple και η Samsung έχουν μια περίεργη σχέση μεταξύ τους. Μπορεί να θεωρούν η μία την άλλη ανταγωνίστρια στις αγορές κινητών τηλεφώνων και φορετών συσκευών, αλλά την ίδια στιγμή η Apple βασίζεται στη Samsung για την προμήθεια βασικών μερών των προϊόντων της. Το iPhone 7, για παράδειγμα, είχε μνήμη της Samsung και στο παρελθόν η Samsung έχει υπάρξει ένας από τους βασικούς προμηθευτές επεξεργαστών για τα iPhone και iPad της Apple.

Ο πόλεμος μεταξύ τους, πάντως, είναι πραγματικός. Οι εταιρείες αντιμάχονται η μία την άλλη στα δικαστήρια αναφορικά με ζητήματα παραβίασης πατεντών. Πρόσφατα, υπήρξαν αναφορές ότι η Samsung επιτάχυνε την κυκλοφορία του Galaxy Note 7 σε μια προσπάθεια να προλάβει το iPhone 7 της Apple. Αυτή η βιασύνη ίσως συνέβαλε στα προβλήματα υπερθέρμανσης που παρουσίασε η συσκευή και που οδήγησαν στην ανάκλησή της.

Αν και η Apple έχει παραμείνει σιωπηρή σε σχέση με τα πρόσφατα προβλήματα της Samsung, και ούτε αναφέρει ονομαστικά τη Samsung όταν μιλάει για τους ανταγωνιστές της, δεν υπάρχει κανένας …έρωτας μεταξύ των δύο εταιρειών. Και το άνοιγμα ενός καταστήματος ακριβώς απέναντι από την έδρα της Samsung θα έδειχνε πόσο λίγο νοιάζεται η Apple για την αντίπαλό της.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, η Apple δεν έχει αποφασίσει για την τελική τοποθεσία του καταστήματός της. Εκτός από χώρους απέναντι από την έδρα της Samsung, λέγεται ότι έχει τσεκάρει και σημεία κοντά στο τριώροφο κατάστημα λιανικής της Samsung στην Γκάγκναμ της Σεούλ. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η Apple θέλει να βρεθεί όσο πιο κοντά στην ανταγωνίστριά της γίνεται.

Πηγή: Fortune.com