Η Samsung παρουσιάζει τη Bixby!

Η Samsung παρουσιάζει τη Bixby!
Photo:

Η νέα βοηθός τεχνητής νοημοσύνης για κινητές συσκευές και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Η Apple μας έδωσε τη Siri, η Microsoft την Cortana, η Amazon την Alexa, η Google τη …Google, και πλέον η Samsung παρουσίασε και επίσημα τη νέα βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Ύστερα από μήνες φημών ότι η νέα βοηθός κινητών συσκευών της εταιρείας θα ονομαζόταν Bixby, η Samsung επιβεβαίωσε ότι πράγματι αυτό είναι το όνομα της βοηθού. Όπως λέει η εταιρεία σε δελτίο τύπου της, η Bixby «διαφέρει θεμελιωδώς» από τις διάφορες άλλες φωνητικές βοηθούς που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Samsung, η Bixby διαφέρει από τον ανταγωνισμό καθώς θα είναι σε θέση να υποστηρίζει «σχεδόν» κάθε λειτουργία που μπορεί να προσφέρει η συσκευή μέσω της οθόνης αφής.

Και η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια κίνηση είναι απολύτως λογική, δεδομένου ότι μπορεί πραγματικά να προκαλεί σύγχυση στον χρήστη το να κατανοήσει ποιες εντολές υποστηρίζονται φωνητικά και ποιες όχι. Βέβαια, απ’ την άλλη, το γεγονός ότι η Samsung λέει ότι η Bixby θα υποστηρίζει «σχεδόν» κάθε εντολή υπονοεί ότι αυτή η σύγχυση δεν θα εξαλειφθεί εντελώς.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία λέει ότι οι συσκευές με Bixby θα κατανοούν ακριβώς τι προσπαθεί να κάνει ο χρήστης. Μάλιστα, θα κατανοούν και θα εκτελούν μια φωνητική εντολή ακόμα κι αν ο ομιλητής δεν χρησιμοποιεί την πλήρη μορφή εντολής με τις λέξεις στη σωστή σειρά. Μάλιστα, η Bixby «θα ζητά από τους χρήστες να δίνουν περισσότερες πληροφορίες» αν αυτό είναι απαραίτητο.

Η Samsung αποκαλεί αυτό το στοιχείο «γνωστική ανεκτικότητα».

Ξέρουμε ήδη ότι η Samsung προετοιμάζεται για την παρουσίαση της επόμενης βασικής συσκευής smartphone της, η οποία θα ονομάζεται Galaxy S8, στις 29 Μαρτίου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η Bixby θα διαθέτει το δικό της κουμπί στο πλάι της συσκευής, ώστε να είναι εύκολη η προσφυγή σ’ αυτήν για βοήθεια.

«Αφαιρέσαμε το εμπόδιο της σύγχυσης γύρω από την ενεργοποίηση μιας φωνητικής διεπαφής, και πλέον το να δίνεις εντολές είναι ευκολότερο και πιο άνετο από ποτέ» δήλωσε ο Ιντζόνγκ Ρι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής έρευνας & ανάπτυξης στο τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών της Samsung.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο S8 θα υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές που θα επιτρέπουν τη χρήση της Bixby και σε βάθος χρόνου η εταιρεία θα προσφέρει τα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού ώστε κάθε developer να μπορεί να κατασκευάσει εφαρμογές που να ενσωματώνουν τη χρήση της φωνητικής βοηθού. Τη συγκεκριμένη πρακτική έχουν ενσωματώσει και όλοι οι άλλοι οι ανταγωνιστές της Samsung με τις δικές τους φωνητικές βοηθούς.

Στο μέλλον, η Bixby αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και σε τηλεοράσεις, κλιματιστικά, ή ακόμα και σε ψυγεία, δεδομένου του αυξανόμενου ρόλου που παίζουν οι φωνητικά ενεργοποιούμενοι βοηθοί στον ευρύτερο χώρο του Διαδικτύου των Πραγμάτων.