Η Σαουδική Αραβία αγοράζει ρωσικά όπλα

Η Σαουδική Αραβία αγοράζει ρωσικά όπλα
epa06246152 Russian President Vladimir Putin (back, R) and Saudi King Salman bin Abdulaziz Al Saud (back, L) attend a signing ceremony following their talks in the Kremlin, Moscow, Russia, 05 October 2017. Reports state King Salman is on a three-day visit for talks that are expected to focus on the Syrian crisis and energy. EPA/SERGEI CHIRIKOV

Το βασίλειο συμφώνησε να αποκτήσει τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Η Σαουδική Αραβία, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Σαουδάραβα μονάρχη στην Ρωσία, κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya, σοαυδαραβικής ιδιοκτησίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya, που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι, μετέδωσε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης βάσει του οποίου προβλέπει την συνδρομή των προσπαθειών του βασιλείου από μέρους της Ρωσίας να αναπτύξει την δική της αμυντική βιομηχανία.

“Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στις σχέσεις των δύο χωρών”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αλ Τζουμπέιρ δήλωσε μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζιζ Αλ Σαούντ, ότι νέοι ορίζοντες ανοίγονται στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Αλ Τζουμπέιρ υπογράμμισε ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, πιστεύουν στην αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, προτάσσοντας την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται ώστε να ενωθεί η συριακή αντιπολίτευση και πως συμφώνησαν στο ότι είναι ανάγκη να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας όπως και οι κρατικοί θεσμοί.