Η SAP δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ψηφιακές δυνατότητες της Ελλάδας

Η SAP δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ψηφιακές δυνατότητες της Ελλάδας
Photo:

«Παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, η ελληνική αγορά έχει σπουδαία δυναμική και διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο», δήλωσε η εταιρεία.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να ανακάμψει οικονομικά μέσω της τεχνολογίας και της Ψηφιακής της Ατζέντας, εξέφρασε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της SAP SE, Μπιλ ΜακΝτέρμοντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας καθώς και στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κύριος Ανδρέας Ξηροκώστας, country manager της SAP για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε ότι η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στην Ψηφιακή Πολιτική της χώρας, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ποικίλους τομείς, προσφέροντας λύσεις cloud και βοηθώντας επιχειρήσεις να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, η ελληνική αγορά έχει σπουδαία δυναμική και διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο και για τον λόγο αυτόν μπορεί να ηγηθεί στην ψηφιακή οικονομία.

Η SAP το 2016 είχε ανακοινώσει την ίδρυση ενός διεθνούς Data Science Delivery Hub, με βάση την Ελλάδα. Στόχος της επένδυσης αυτής ήταν η προώθηση της καινοτομίας, καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες στον τομέα της Πληροφορικής.