Η selfie που ένωσε τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα

Η selfie που ένωσε τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα

Μια αθλήτρια από τη Βόρεια και μια από τη Νότια Κορέα ποζάρουν για selfie, χαρίζοντας μια μοναδική στιγμή ενότητας.

Με τις σχέσεις μεταξύ των εθνών, ιδιαίτερα ΗΠΑ-Ρωσίας και Αυστραλίας-Κίνας, να είναι πραγματικά τεταμένες κατά τη διάρκεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, μια στιγμή ενότητας εντοπίστηκε στο πιο απρόσμενο μέρος. Δύο αθλήτριες από τη Βόρεια και Νότια Κορέα, η Hong Un-Jong και η Lee Eun-ju αντίστοιχα, έδειξαν στον κόσμο ότι το Ολυμπιακό πνεύμα μπορεί πραγματικά να φέρει τους ανθρώπους κοντά, εν προκειμένω … με τη μορφή μιας selfie.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα είναι πρακτικά ακόμη σε πόλεμο μεταξύ τους και χάρη στον Κιμ Γιονγκ Ουν, οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών έχουν επιδεινωθεί μετά τις πρόσφατες πυραυλικές «δοκιμές» από την Πιονγκγιάνγκ. Αλλά η Lee και η Hong, άφησαν κατά μέρος τις διαφορές των εθνών τους για να βγάλουν μια γρήγορη, χαμογελαστή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους πριν την έναρξη των Αγώνων, και οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά θετικές.

 

Όπως αναφέρει το BBC, πολλοί χρήστες του Twitter έχουν επισημάνει την αντίθεση στη στάση που φαίνεται να κρατούν αθλητές από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα με Λιβανέζους αθλητές, ο οποίοι αρνήθηκαν χαρακτηριστικά να μπουν στο ίδιο λεωφορείο με τους ισραηλινούς ομολόγους τους.

Σύμφωνα με τον Udi Gal, ο οποίος είναι μέλος της ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας του Ισραήλ, οι υπεύθυνοι της φετινής διοργάνωσης χρειάστηκε να παρέμβουν ώστε οι δύο ομάδες να ταξιδέψουν ξεχωριστά και να «αποτραπεί ένα διεθνές και ίσως βίαιο περιστατικό».

Ο Gal πρόσθεσε επίσης στο Facebook: “Πώς θα μπορούσαμε να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο; Δεν είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;”.

Πηγή: news247.gr