Η Silicon Valley στηρίζει με 300,000 δολάρια την «πληγωμένη» από τυφώνα Αϊτή

Η Silicon Valley στηρίζει με 300,000 δολάρια την «πληγωμένη» από τυφώνα Αϊτή

Με 350.000 ανθρώπους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Αϊτή αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανρωπιστική κρίση της μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

Η μη κερδοσκοπική startup New Story κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 300,000 δολάρια από τα στελέχη κορυφαίων εταιρειών της Silicon Valley, όπως η Salesforce, η Google και η Amazon το τελευταίο 24ωρο προκειμένου να ανοικοδομήσει την πληγωμένη από τον τυφώνα Μάθιου Αϊτή και τους 15.000 εκτοπισμένους κατοίκους της.

Με 350.000 ανθρώπους να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Αϊτή αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανρωπιστική κρίση της μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

Η New Story, λειτουργεί τόσο ως πλατφόρμα crowdfunding και ως πολεοδόμος, ενώ συνεργάζεται με τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (στην παρούσα φάση με τη Mission of Hope), προκειμένου να στηρίξει ανήμπορες οικογένειες, υπόσχοντας πλήρη διαφάνεια στους δωρητές της.

«Όλα τα σπίτια που χτίστηκαν με τη βοήθεια της New Story, κατάφεραν να αντέξουν τον τυφώνα Μάθιου», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένες κατοικίες έχουν κρατήσει ασφαλείς περίπου 2.000 κατοίκους, κατά τη διάρκεια του τυφώνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο καθένας μπορεί να κάνει μια δωρεά προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες στήριξης της New Story. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των δωρεών προέρχεται από τη Silicon Valley, με το μερίδιο της Salesforce να αγγίζει τα 100,000 δολάρια.