Οι σημαντικότεροι σταθμοί του Μ. Βερέμη

Οι σημαντικότεροι σταθμοί του Μ. Βερέμη

Τι δηλώνει για τη βράβευση του ως καλύτερος νέος επιχειρηματίας για το 2013 και τι συμβουλεύει τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες.  

Η ιστορία του Μάρκου Βερέμη είναι αυτό που λέμε ένα πραγματικό success story, που δείχνει το δρόμο σε όσους θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Upstream, της ελληνικής πολυεθνικής που δεν σταματάει να καινοτομεί στο τομέα της τεχνολογία εδώ και 11 χρόνια, πρόσφατα ανακηρύχτηκε ως ο κορυφαίος νέος επαγγελματίας για το 2013 σε ειδική εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Το FortuneGreece.com βρέθηκε στα γραφεία της Upstream και ζήτησε από το κ. Βερέμη μια δήλωση σχετικά με αυτή τη διάκριση:

«Είναι ευχάριστο με την έννοια ότι δεν είναι το πιο συνηθισμένο να βραβεύονται εταιρείες τεχνολογίας και δει εταιρίες που είναι απολύτως εξαγωγικές, όποτε τέτοιου τύπους βραβεύσεις είναι θετικές διότι δίνουν ένα στίγμα και για άλλους που κάνουν αυτή τη δουλειά. Είναι μια δουλειά που αρχίζει να έχει αναγνώριση και να επιβραβεύεται, όποτε δίνει ένα θετικό μήνυμα. Και εμάς μας κολακεύει ιδιαίτερα», μας αναφέρει σχετικά.

Ο ίδιος εκτός από τη δραστηριότητα του στην Upstream, είναι παράλληλα και μέντορας σε παγκόσμιους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο την ενίσχυση των καλύτερων νέων επιχειρηματιών όπως η Endeavor αλλά και σε επενδυτικά οχήματα στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, όπως το Openfund.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν παρά να τον ρωτήσουμε τι θα συμβούλευε ένα νέο άνθρωπο που θέλει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

Μετά από έντεκα χρόνια στο τιμόνι της Upstream, οι συμβουλές του είναι: «Πρώτα από όλα να καταλάβει ότι αξίζει η διαδικασία του να δημιουργήσεις ένα μοναδικό προϊόν, είναι από μόνη της μια δημιουργική διαδικασία και κάνει τη ζωή σου καλύτερη και τη καθημερινότητα σου πολύ πιο ουσιαστική από το να κυνηγάς π.χ αρπαχτές και οτιδήποτε άλλο. Και εφόσον το κάνεις αυτό σωστά και φτιάξεις ένα μοναδικό προϊόν , και δεν έχει σημασία αν είναι τεχνολογικό είτε οτιδήποτε άλλο, μετά μένει μια ωραία αίσθηση , αυτό που λέμε «the world is your oyster». Δηλαδή έχεις απέναντι σου ένα ολόκληρο πλανήτη ως πιθανή αγορά. Και αυτό ισχύει, όπως έχει δείξει και η δική μου εμπειρία. Οι νέες επιχειρηματίες πρέπει να προχωρήσουν με έμφαση στο προϊόν και στις εξαγωγές».

Διαβάστε: M.Βερέμης: «Χτυπάμε τους ανταγωνιστές με ανταρτοπόλεμο»! 

Οι σημαντικότεροι σταθμοί του: 

– O Μάρκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και των πανεπιστημίων του Warwick και της Οξφόρδης.

– Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε στο Λονδίνο για τις διαφημιστικές εταιρείες McCannEricsson, Grey Advertising και DDB αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας εταιρειών όπως η «Nestlé», η «The Coca-Cola Company», η «Smithkline Beecham», η «Johnson & Johnson» και η «Sony Electronics».

– Το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας Upstream Α.Ε. Η Upstream είναι μια από τις πρώτες πέντε εταιρείες στον κόσμο στην παραγωγή λογισμικού για μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων. Η εταιρεία λειτουργεί σε παραπάνω από 40 χώρες εξυπηρετώντας διεθνώς πολλές από τις πιο γνωστές εταιρείες του κόσμου όπως οι Vodafone, Nestlé, Coca-Cola, T-Mobile, Orange, Telecom Italia, America Movil, και Telefonica. Το 99% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από αγορές του εξωτερικού

– Είναι μέλος του Δ.Σ. της Persado, μέντορας στην Endeavor και του Openfund, σύμβουλος και angel investor στην Workable και Αντιπροέδρος του ΣΕΚΕΕ.

– Με την σύζυγο του Έλλη έχουν δύο παιδιά, τον Θάνο και την Μαρία Λουΐζα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάρκου Βερέμη στο Fortunegreece.com