Η σημασία των SDGs και οι αλλαγές στο «παιχνίδι» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η σημασία των SDGs και οι αλλαγές στο «παιχνίδι» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Κορυφαία ονόματα, σπουδαίες ομιλίες και πολλές συζητήσεις που αποτέλεσαν τροφή για σκέψη προσέφερε το πρώτο συνέδριο Game Changer in CSR & Social Impact.

Το νέο Συνέδριο της σειράς Game Changer, με θέμα “CSR & Social Impact“, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία της 24MEDIA και της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας Γ. Τσομώκος ΑΕ.

Το συνέδριο Game Changer in CSR and Social Impact, φιλοξένησε κορυφαίους εκπροσώπους της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εκθέτοντας τους συμμετέχοντες σε μια δυναμική συζήτηση για τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στην Εταιρική Υπευθυνότητα.

Ο χώρος που επιλέχθηκε ήταν η υπέροχη αίθουσα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία ήταν γεμάτη από την έναρξη του συνεδρίου, με τους παρευρισκομένους να περιμένουν με αγωνία να ακούσουν τις σπουδαίες ομιλίες.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Σταύρος Δρακουλαράκος, CEO της 24MEDIA, ο οποίος έθεσε τα ερωτήματα του συνεδρίου προς συζήτηση και μας έβαλε στο κλίμα, προτού δώσει τη σκυτάλη στον Μιχάλη Σπανό και την πρώτη ενότητα με τίτλο: “Putting sustainable development goals into action: An opportunity for Greece’s future”.

Τα SDGs και οι προβλέψεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, ανέλυσε στη σκηνή του πρώτου Game Changer in CSR & Social Impact τις παγκόσμιες προτεραιότητες, αλλά εστίασε και σε αυτές της Ελλάδας, όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένα από τα κυριότερα ερωτήματα του συνεδρίου έθεσε στη συνέχεια ο Kωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ​Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. “Ποιοι είναι οι περίφημοι SGSs (Sustainable Development Goals) και πώς μπορούν να δώσουν λύσεις;”

Ο Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής του Green Banking & Environmental Department του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς μιλώντας για τους δείκτες αειφορίας τόνισε πως “Η ενσωμάτωση των δεικτών αειφορίας στη ζωή μας και στις επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πιστεύω και ονειρεύομαι ότι το 2030 θα έχουν επιτευχθεί αυτοί οι στόχοι. Όταν ξυπνάω το αποκλείω…”

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κατσούλη, CSR & Sustainability Director της Grant Thornton Greece έδωσε μια πιο αισιόδοξη νότα στο ζήτημα: “Αν εκμεταλλευτούν την ευκαιρία οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις θα έχουν μόνο οφέλη και όχι κόστη. Υπολογίζεται πως θα υπάρξουν περίπου 12 τρις δολάρια στις αγορές και θα οδηγήσουν σε 380 εκάτ. νέες θέσεις εργασίας!”

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr