Η Singapore Airlines φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης πτήσης

Η Singapore Airlines φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης πτήσης
Photo:

Το σχέδιο της εταιρείας είχε εκπονηθεί για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, αλλά αποσύρθηκε λόγω μεγάλου κόστους.

Το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης πτήσης φιλοδοξεί να σπάσει η Singapore Airlines πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη – σε απόσταση και διάρκεια – πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Το αεροσκάφος θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Τσανγκί, της Σιγκαπούρης, με προορισμό το Νιούαρκ, όπου θα φθάσει έπειτα από 19 ώρες και έχοντας διανύσει 15.000 χλμ.

Το σχέδιο της εταιρείας είχε εκπονηθεί για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, αλλά αποσύρθηκε λόγω μεγάλου κόστους. Στόχος είναι να μειωθεί ο ταξιδιωτικός χρόνος, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Στο ερώτημα κατά πόσον αυτές οι μεγάλες πτήσεις ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του ταξιδιωτικού κοινού, εκπρόσωπος της Singapore Airlines δήλωσε στο BBC ότι σχεδόν όλες οι θέσεις είναι κλεισμένες.

Στο διάστημα αυτών των 19 ωρών, οι επιβάτες της business class θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν δύο γεύματα καθώς και σνακ και αναψυκτικά, όποτε τα θελήσουν. Οι επιβάτες αυτής της θέσης θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους και ένα κρεβάτι για να ξεκουραστούν. Τρία γεύματα, σνακ και αναψυκτικά προβλέπονται επίσης για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης.

Οι μεγαλύτερες έως σήμερα πτήσεις είναι της αυστραλιανής Qantas (17 ώρες) από το Περθ στο Λονδίνο και της Qatar Airways (17,5 ώρες) από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίς στην Ντόχα.