Η Sony απολογείται στους δημιουργούς του Grand Theft Auto

Η Sony απολογείται στους δημιουργούς του Grand Theft Auto

Συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία μετά από διαρροή ηχητικού υλικού της καινούριας έκδοσης του video game.

Αρκετοί από όσους είχαν προ-παραγγείλει την καινούρια –πέμπτη- έκδοση του Grand Theft Auto για το Playstation, δεν κατέβασαν μονάχα την «κλειδωμένη» version του παιχνιδιού. Πολλοί ήταν αυτοί που ανακάλυψαν ένα κενό ασφαλείας της Sony, το οποίο τους έδωσε πρόσβαση σε ηχητικά αποσπάσματα με σημεία κλειδιά του video game.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πολύτιμα αυτά «αγαθά» διαμοιράστηκαν αμέσως σε δεκάδες tech και gamer’s forums.

Διαβάστε ακόμη: Ήρθε η ώρα για το Playstation 4

Η απογοήτευση της Rockstar, της εταιρείας που δημιούργησε το πασίγνωστο παιχνίδι ανάδειξης του σκληρότερου γκάνγκστερ των δρόμων, ήταν έκδηλη: «Δυστυχώς κάποιοι μεταξύ όλων όσων κατέβασαν την κλειδωμένη έκδοση του Grand Theft Auto 5, απέκτησαν πρόσβαση σε συγκεκριμένα αρχεία, γεγονός που οδήγησε σε διαρροή πληροφοριών και υλικού στο ίντερνετ. Όπως φαντάζεστε αυτό μας απογοήτευσε πλήρως».

Η Rockstar «είδε τα χρόνια σκληρής δουλειάς της να πάνε χαμένα» λίγο πριν την 17η Σεπτέμβρη, ημέρα που αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το GTA5. «Όποιος διαρρέει πληροφορίες του παιχνιδιού θα αποβάλλεται από την κοινότητα», διεμήνυσε στους gamers.

Διαβάστε ακόμη: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Sony-Third Point

Η απάντηση της Sony ήρθε άμεσα, ζητώντας συγγνώμη από τους δημιουργούς του Grand Theft Auto 5, ενώ παράλληλα απέσυρε την ψηφιακή προ-παραγγελία του video game μέχρις ότου ανακαλυφθεί το κενό ασφαλείας.

Αυτή δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που οι διαδικτυακές υπηρεσίες της Sony αντιμετώπισαν προβλήματα, μιας και τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρεία βρέθηκε στο στόχαστρο των Anonymous δύο φορές: τη μία εξαιτίας της δίωξης ενός χρήστη που «έσπασε» την ασφάλεια της κονσόλας του PS3 και τη δεύτερη μετά την ανοιχτή θέση της εταιρείας υπέρ του νομοσχεδίου ελέγχου του διαδικτύου, γνωστού κι ως SOPA. Λεία των επιθέσεων αυτών, υπήρξαν εκατομμύρια λογαριασμοί κατόχων Playstation σε ολόκληρον τον κόσμο.