Η Sony ξεκαθαρίζει (κάπως): Τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον δεν ήταν ψεύτικα

Η Sony ξεκαθαρίζει (κάπως): Τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον δεν ήταν ψεύτικα
epa06963790 (FILE) - US singer Michael Jackson performs during the benefit concert 'Michael Jackson&Friends' at Olympic Stadium in Munich, Germany, 27 June 1999 (reissued 22 August 2018). Michael Jackson, the self-appointed 'King of Pop', would have turned 60 on 29 August 2018. He died on 25 June 2009 aged 50 after suffering a cardiac arrest. EPA/VOLKER DORNBERGER GERMANY OUT *** Local Caption *** 01774815

Η εταιρεία απαντά με αινιγματικό τρόπο στην αγωγή που αναφέρεται στα τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων ότι σωσίας του Μάικλ Τζάκσον ίσως έχει τραγουδήσει τραγούδια του Βασιλιά της Ποπ στο άλμπουμ «Michael» που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό του το 2010 από την Epic Records. Οι δικηγόροι της μητρικής εταιρείας, Sony Music Entertainment, αρνούνται- κατά κάποιο τρόπο- ότι τα τραγούδια είναι ψεύτικα, σύμφωνα με το περιοδικό Variety.

Η παράξενη αυτή διάψευση προέρχεται από μια αγωγή που κατατέθηκε το 2014 κατά της Sony Music, της MJJ Productions και άλλων μερών που ενεπλάκησαν στην κυκλοφορία των άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον μετά το θάνατό του. Μια φαν, η Βέρα Σερόβα, ήταν εκείνη που ξεκίνησε την αγωγή, ισχυριζόμενη ότι πολλά κομμάτια, όπως το «Breaking News» και το «Keep Your Head Up» ήταν ψεύτικα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Πέμπτη, που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να καθοριστεί το κατά πόσο τα τραγούδια προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία, ένας από τους δικηγόρους του κτήματος του Τζάκσον έκανε μια δήλωση στο πλαίσιο του ότι «ακόμα και αν τα τραγούδια δεν τραγουδήθηκαν από τον Τζάκσον…».

Η Sony δεν σχολίασε αμέσως το επίμαχο ζήτημα, αλλά δικηγόροι που αντιπροσωπεύουν την εταιρεία και το κτήμα Τζάκσον δηλώνουν τώρα ότι αυτά τα σχόλια έγιναν στο πλαίσιο μιας υποθετικής συζήτησης. «Κανείς δεν έχει παραδεχτεί ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν τραγούδησε σε αυτά τα τραγούδια», ανέφερε η Ζία Μοντάμπερ της δικηγορικής εταιρείας Katten Muchin Rosenman LLP, που αντιπροσωπεύει και τα δύο μέρη.

Αλλά ανάλογα με το πώς ορίζει κανείς το «σε αυτά τα τραγούδια», η φρασεολογία της δικηγόρου προκαλεί νέα ερωτηματικά. Το Variety σημειώνει ότι το να τραγουδάει κανείς «σε ένα» τραγούδι ίσως σημαίνει ότι αυτό μπορεί να περιέχει φωνητικά που τραγουδιούνται εξ ολοκλήρου από έναν άλλο καλλιτέχνη. Η Μοντάμπερ δεν απάντησε στο αίτημα του Variety για περαιτέρω διευκρίνιση.

Δείτε ακόμη: Η Sony εξαγοράζει το μερίδιο του Μάικλ Τζάκσον στην ΕΜΙ με στόχο την πλήρη κυριότητα