Οι σταρ της μουσικής σκηνής σε ένα βίντεο της Apple για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι σταρ της μουσικής σκηνής σε ένα βίντεο της Apple για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γνωστοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν κάποιες θλιβερές στατιστικές που δείχνουν πόση απόσταση πρέπει να διανυθεί όσον αφορά την ισότητα των φύλων.

Η Apple γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται γνωστοί καλλιτέχνες να παρουσιάζουν κάποιες θλιβερές στατιστικές που δείχνουν πόση απόσταση πρέπει να διανυθεί όσον αφορά την ισότητα των φύλων.

Οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο βίντεο είναι οι: Annie Lennox, οι Mary J. Blige, Dua Lipa, Ed Sheeran, Paloma Faith, Farhan, Gwendoline Christie, Yola, Hozier, Skin (Skunk Anansie) , Nadine Shah, Eve Ensler, Ade Adepitan, Richard E. Grant, Simon Neil (Biffy Clyro), Νίνα Nesbit, Frank Turner, Eddie Izzard, Richa Chadha και Emeli Sande, μεταξύ άλλων.

Οι καλλιτέχνες κρατούν πινακίδες με τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

-1 στις 3 γυναίκες και κορίτσια έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία

-Πάνω από 2.7 δισεκατομμύρια γυναίκες περιορίζονται νομικά από το να έχουν την ίδια επιλογή θέσεων εργασίας με τους άνδρες.

-Οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόνο το 22,8% των κοινοβουλευτικών εδρών σε όλο τον κόσμο.

-Το 99% όλων των θανάτων γυναικών στη γέννα συμβαίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες

-Από τους 751 εκατομμύρια ενήλικες που δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν, 2 στους 3 είναι γυναίκες

-603 εκατομμύρια γυναίκες ζουν σε χώρες, στις οποίες η ενδοοικογενειακή βία δεν θεωρείται έγκλημα.

«Ενώ γιορτάζουμε και αναγνωρίζουμε την πρόοδο στα δικαιώματα των γυναικών τα τελευταία 100 χρόνια, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα απολαμβάνουν όλες. Αυτή η ταινία μικρού μήκους στοχεύει να επισημάνει τις αδικίες που εξακολουθούν να βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο – από μισογυνισμό, βιασμό και βία έως ανισότητες στις αμοιβές.

Κάθε γυναίκα και κορίτσι, ανεξάρτητα από το πού ζει, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός της, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική πίστη – πρέπει να έχει πρόσβαση στα ίδια θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Επιπλέον η Apple Music γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD) με το Top 20 γυναικών καλλιτεχνών για το καλύτερο streaming όλων των εποχών.

Στο «Top 20 Global Women in Streaming (Of All Time)» δεν υπάρχουν πολλές εκπλήξεις

  1. Ariana Grande
  2. Taylor Swift
  3. Rihanna
  4. Beyoncé
  5. Nicki Minaj
  6. Cardi B
  7. Adele
  8. Sia
  9. Lady Gaga
  10. Halsey
  11. Lana Del Rey
  12. SZA
  13. Demi Lovato
  14. Selena Gomez
  15. Katy Perry
  16. P!nk
  17. Camila Cabello
  18. Mariah Carey
  19. Ella Mai
  20. Billie Eilish

Η Apple προτείνει και ταινίες στο πνεύμα της ημέρας: «Crazy Rich Asians», «A Private War», «Spide-Man Into The Spider-Verse», και «Ben Is Back» αλλά και βιντεοπαιχνίδια, στα οποία όχι μόνο πρωταγωνιστούν ισχυροί γυναικείοι χαρακτήρες, αλλά γυναίκες είναι και οι δημιουργοί τους: «Lara Croft Go», «Monument Valley 2», και «Marvel Contest Of Champions».