Η startup που έκανε την Goldman Sachs να ξοδέψει 75 εκατ. δολάρια

Η startup που έκανε την Goldman Sachs να ξοδέψει 75 εκατ. δολάρια
Photo:

Ασχολείται με την τεχνολογία cloud και τράβηξε αέμσως το ενδιαφέρον του επενδυτικού κολοσσού.

 

Η Goldman Sachs πιστεύει πολύ – και το δείχνει – στη μικρή startup Egnyte, η οποία ειδικεύεται στο να βοηθά εταιρείες να διαχειρίζονται τα διαδικτυακά τους έγγραφα και αρχεία.

Η Egnyte ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο τραπεζικός γίγαντας επένδυσε 75 εκατομμύρια δολάρια στη νεοφυή αυτή επιχείρηση, με τη συνολική χρηματοδότησή της από την ίδρυση της εταιρείας το 2007 μέχρι σήμερα να ανέρχεται στα 132,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αποτίμηση αξίας της.

Ο Holger Staude, αντιπρόεδρος του τμήματος επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs, θα βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Egnyte, στα πλαίσια της συμφωνίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Egnyte, Vineet Jain, είπε ότι η startup επιζητούσε εδώ και δυόμισι μήνες να συγκεντρώσει χρηματοδότηση, και ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τη Goldman Sachs στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο Jain επεσήμανε ότι αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα είναι μάλλον ο τελευταίος προτού η επιχείρηση επιδιώξει να στραφεί προς μια αρχική δημόσια προσφορά αργότερα στο μέλλον, σε ημερομηνία που δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Η τελευταία φορά που η Egnyte συγκέντρωσε χρηματοδότηση ήταν τον Δεκέμβριο του 2013.

Αν και οι ταμειακές ροές είναι θετικές, όπως τόνισε ο Jain, η εταιρεία αποφάσισε να προσελκύσει επιπλέον ρευστό για να αναπτύξει το προσωπικό υποστήριξης πελατών της. Η διατήρηση ενός ικανού και πολυάριθμου προσωπικού υποστήριξης πελατών είναι σημαντική για εταιρείες που πουλάνε λογισμικό βάσει ενός μοντέλου συνδρομής στο cloud, δεδομένης της ανάγκης διατήρησης των πελατών μετά τη λήξη της συνδρομής.

Η κυρίαρχη πεποίθηση είναι ότι μια δραστήρια ομάδα υποστήριξης πελατών μπορεί να αλληλεπιδρά με συνέπεια με έναν συγκεκριμένο πελάτη, ενημερώνοντάς τον για νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του προϊόντος, και πείθοντάς τον να ανανεώσει τη συνδρομή μετά τη λήξη της.

Ο Steve Sutter, οικονομικός διευθυντής της Egnyte, παραδέχθηκε ότι η λήψη χρηματοδότησης από έναν επενδυτή αλλοιώνει το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όμως, όπως τόνισε, αυτή η εξέλιξη ήταν απαραίτητη επειδή η επιχείρηση θέλει «να επεκταθεί ταχύτατα».