Η Ταϊλάνδη τα «βάζει» με το Facebook για χάρη του βασιλιά της

Η Ταϊλάνδη τα «βάζει» με το Facebook για χάρη του βασιλιά της
Photo:

Με μήνυση απειλεί το κοινωνικό δίκτυο η χώρα.

Οι ταϊλανδικές αρχές ήρθαν σε επαφή με το Facebook ζητώντας να κατέβει άμεσα ένα βίντεο από τις σελίδες που είναι αναρτημένο και απεικονίζει τον βασιλιά της, Μάχα Βαγιραλονγκόρν, να φορά… γυναικείο μπουστάκι.

Στο βίντεο, ο μονάρχης εμφανίζεται να κάνει βόλτα με άγνωστη κοπέλα φορώντας ένα «μπουστάκι» που αποκαλύπτει τα τατουάζ του.

Σημειώνεται ότι ο Βαγιραλονγκόρν, που διαδέχθηκε σχετικά πρόσφατα τον εκλιπόντα πατέρα του στον θρόνο, ήταν διάσημος στο παρελθόν για τις εκκεντρικές εμφανίσεις και τον έκλυτο βίο του. Όμως επειδή πλεόν είναι βασιλιάς, δεν μπορεί να επιτρέψει να κυκλοφορεί ανάλογο ντροπιαστικό υλικό στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σεβόμενος τη νομοθεσία της χώρας, ο ιστότοπος «μπλόκαρε» το βίντεο στη συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περίπου 130 σελίδες όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

Ως αποτέλεσμα, οι ταϊλανδέζικες αρχές επικοινώνησαν ξανά με το Facebook και απείλησαν ότι, εάν το βίντεο δεν αφαιρεθεί από παντού μέχρι την Τρίτη το πρωί στις 10.00, θα μηνύσουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.