Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο της παρουσίας της Microsoft στην 83η ΔΕΘ

Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο της παρουσίας της Microsoft στην 83η ΔΕΘ
Photo:

Μια σημαντική ανακοίνωση για τις ψηφιακές δεξιότητες και τους νέους της Βορείου Ελλάδας συνθέτουν την παρουσία της Microsoft στο US Pavilion της ΔΕΘ.

 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα μοιάζει το μέλλον; Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη, το cloud computing, το Internet of Things θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε; Σταματήστε να αναρωτιέστε. Το μέλλον είναι ήδη εδώ και σας καλούμε να το γνωρίσετε από κοντά στο περίπτερο της Microsoft στην 83η ΔΕΘ.

Πιστή στη δέσμευσή της να φέρνει την παγκόσμια συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις της τεχνολογίας στη χώρα μας και με στόχο να αναδείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπο, κάθε οργανισμό και κάθε κοινωνία να πετύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, η Microsoft συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα την Αμερική.

Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Microsoft μαζί με ακόμα 51 αμερικανικές εταιρείες θα πλαισιώσουν το US Pavilion (Περίπτερο 13) με την παρουσία τους. Παράλληλα, μία σειρά από εκδηλώσεις και σεμινάρια θα αναδείξουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της χώρας.

Εκδηλώσεις και σεμινάρια

Το ταξίδι στο μέλλον συνεχίζεται με μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις case studies, από ειδικούς της Microsoft, αλλά και τις εταιρείες-συνεργάτες της δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα περισσότερα, να ρωτήσουν, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Για την Microsoft, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία την οποία τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και η Ελλάδα, σαν χώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει προκειμένου να βρίσκεται στο «τρένο» των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η Microsoft θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη Microsoft, σχετική με τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ενώ θα ανακοινώσει και μια σημαντική συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα προωθήσουν τεχνολογίες στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, blockchain, Internet of Things, πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, η Microsoft Hellas θα βραβεύσει την ελληνική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή icry2talk κατέκτησε τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Imagine Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία.