Η Tesla πρωτοστατεί στην αποκατάσταση των ζημιών στο Πουέρτο Ρίκο

Η Tesla πρωτοστατεί στην αποκατάσταση των ζημιών στο Πουέρτο Ρίκο

Με γεννήτριες και ηλιακά πάνελ της εταιρείας ηλεκτροδοτήθηκε νοσοκομείο παίδων στη χώρα μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Μαρία».

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ενός παιδικού νοσοκομείου στην πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο αποτέλεσε το πρώτο πρότζεκτ της Tesla στη χώρα των 3,5 εκατ. κατοίκων  που «χτυπήθηκε» κατά το πέρασμα του τυφώνα «Μαρία».

Όπως είχε δεσμευτεί ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, η εταιρεία προσφέρει βοήθεια στο Πουέρτο Ρίκο, του οποίου το δίκτυο ηλεκτροδότησης καταστράφηκε ολοσχερώς με το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα. Έτσι, απέστειλε μπαταρίες και ηλιακά πάνελ στο παιδικό νοσοκομείο του Σαν Χουάν, ενώ υποσχέθηκε να πράξει το ίδιο και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη. Μάλιστα, ο ίδιος δώρισε 250.000 δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον τυφώνα, η Tesla ξεκίνησε την αποστολή εκατοντάδων συστημάτων μπαταριών υψηλής χωρητικότητας Powerball, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με ηλιακά πάνελ και να προσφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η μπαταρία Powerball, που κυκλοφορεί στην αγορά από το 2015, έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αποθήκευση ενέργειας που συλλέγουν τα τοποθετημένα σε σπίτια ηλιακά πάνελ.

Μία εβδομάδα μετά την αποστολή των πρώτων Powerballs στο Πουέρτο Ρίκο, ο Μασκ δήλωσε στο Twitter πως η εταιρεία του θα μπορούσε θεωρητικά να στήσει εκ νέου το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη χώρα –που αποτελεί αμερικανικό έδαφος- χρησιμοποιώντας μόνο ηλιακά πάνελ και συστήματα μπαταριών, κάτι που χαιρέτισε και ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο.