Η τράπεζα του μέλλοντος ξεπέρασε τους 500.000 πελάτες

Η τράπεζα του μέλλοντος ξεπέρασε τους 500.000 πελάτες

Η N26, η fintech startup, έχει καταφέρει να αυξήσει εντυπωσιακά το χαρτοφυλάκιο της.

Η πιο γνωστή τράπεζα άμεσου χαρακτήρα είναι η N26, η οποία και ξεκίνησε τη λειτουργία της ως Number 26 πριν από περίπου δύο χρόνια στη Γερμανία.

Η fintech startup εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο mobile banking, αφού αντί για υποκαταστήματα, τα πάντα (συναλλαγές και εξυπηρέτηση πελατών) γίνονται online. H τράπεζα προσφέρει έναν λογαριασμό όψεως και μία πιστωτική/ανάληψης MasterCard.

O πρώτος είναι ένας κανονικός γερμανικός τραπεζικός λογαριασμός με IBAN και προστασία από το γερμανικό δημόσιο μέχρι και το ποσό των 100.000€. Η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά παγκοσμίως όπως θα κάνατε και με μία τυπική MasterCard.

Η N26 δεν χρεώνει ούτε την κάρτα (έκδοση/συνδρομή), ούτε τα εμβάσματα (εισερχόμενα/εξερχόμενα) εντός Ευρώπης (SEPA*), ούτε τις αναλήψεις από ATM, ούτε καν προμήθειες συναλλάγματος (αν συναλλαχθείτε σε διαφορετικό νόμισμα, η μετατροπή γίνεται βάσει των ισοτιμιών της MasterCard).

Η τράπεζα υποστηρίζει ότι τα έσοδα της προέρχονται από τις προμήθειες που εισπράττει από τη MasterCard.

Όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της, πλέον η τράπεζα μετράει 500.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά, μόνο τον Μάρτιο, για κάθε μέρα πρόσθετε 1.000 πελάτες ημερησίως.

Πλέον 1.500 πελάτες υπογράφουν καθημερινά. Συνολικά πραγματοποιούνται πάνω από 5,9 δισ. δολάρια σε συναλλαγές, ενώ οι βασικές αγορές είναι η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά η Γερμανία.