Οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για τη στρατηγική προσέγγισης των νεοφυών επιχειρήσεων

Οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για τη στρατηγική προσέγγισης των νεοφυών επιχειρήσεων
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Τι αναφέρει η Ειδική γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της startup κοινότητας.

Σε τρεις βασικούς άξονες εστιάζεται η στρατηγική προσέγγισης στις νεοφύεις επιχειρήσεις τόνισε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα σε συνάντηση με εκπροσώπους της startup κοινότητας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΨΗΠΤΕ.

Ειδικότερα όπως επισήμανε, η νέα προσέγγιση έχει τρεις άξονες: εργαλεία προσανατολισμένα στις start ups, απόπειρες οριοθέτησης του οικοσυστήματος με διοικητικούς όρους ως δομή που μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενέργειες που βρίσκονται σε παραδοσιακές δράσεις και μπορούν να έχουν «παράθυρο» χρηματοδότησης γα τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Ενισχύουμε άμεσα τις επιχειρήσεις αυτές με την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων: το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αρχικό κεφάλαιο τα 300 εκατ. ευρώ. Ήδη 17 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν επιλεγεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης, με το Μητρώο καταγραφής των θερμοκοιτίδων, καταγράφουμε όλες τις σχετικές δομές. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα όλοι οι χώροι να αποτελέσουν δομές χρηματοδότησης. Τέλος, σαν επιλέξιμες δαπάνες, έχουμε λογικές voucher φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες», ανέφερε η γενική γραμματέας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, υποδέχτηκαν σήμερα στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ, εκπροσώπους της startup κοινότητας, με τους οποίους συζήτησαν για τα διαθέσιμα και επερχόμενα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία, καθώς και για την από κοινού χάραξη στρατηγικής για την υποστήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ