Η Tui, το Robinson Club και οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Tui, το Robinson Club και οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Με δέκα νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις θα ενισχύσει το δυναμικό του στην Ελλάδα ο Τουριστικός Όμιλος TUI.

Ο Όμιλος προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες και με αυτό τον τρόπο να φτάσει τα 42 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και να επεκτείνει τα προγράμματα κρουαζιέρας, που ήδη έχουν φτάσει σε 26 λιμάνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI κ. Friedrich Jοussen και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού TUI για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Jοussen τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα. Επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορία της τον πολιτισμό της, τις φυσικές της ομορφιές, και «οι επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες».

H υπουργός  Τουρισμού Έλενα Κουντουρά  (Δ) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI   Fritz Joussen  (Α)  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με θέμα τις προοπτικές στον ελληνικό τουρισμό στο Μουσείο  Κυκλαδικής Τέχνης, την  Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ
H υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (Δ) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI Fritz Joussen (Α) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με θέμα τις προοπτικές στον ελληνικό τουρισμό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ
H υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (Δ) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI Fritz Joussen (Α) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με θέμα τις προοπτικές στον ελληνικό τουρισμό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

To πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπει:

– Tην ενίσχυση της παρουσίας της TUI στην ελληνική τουριστική αγορά, με επίκεντρο τις επιλογές για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που έχει ο επισκέπτης και που αποτελούν κοινό στρατηγικό ζητούμενο.

– Τη προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

– Στον τομέα της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που συμφωνήθηκε στα τέλη του 2016, η TUI ανταποκρίθηκε άμεσα και ενίσχυσε την παρουσία της στην Ελλάδα, με αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα.

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές ένταξης νέων προορισμών και ενίσχυσης του homeporting.

HOTEL2

Η νέα μεγάλη επένδυση στην Κρήτη

Εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρεία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, η TUI πρόκειται να κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club.

Στην 146 στρεμμάτων έκταση της «ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ», ο όμιλος Καράτζη είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 800 κλινών (350 δωμάτια σε διώροφα συγκροτήματα και bungalows), με spa, γυμναστήριο, δύο πισίνες, παιδική πισίνα, έξι γήπεδα τένις, γήπεδο μπάσκετ, χώρο πολλαπλών χρήσεων για οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, υπαίθριο αμφιθέατρο, εστιατόρια κ.ά.

Σημειώνεται ότι η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία Robinson στην Ελλάδα, τo 4άστερο «Robinson Club Kyllini Beach», που βρίσκεται στο Κάστρο Κυλλήνης του νομού Ηλείας και διαθέτει 307 δωμάτια και το «Robinson Club Daidalos» που βρίσκεται στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω και διαθέτει 307 δωμάτια.

Πέραν του Robinson Club που αποτελεί και το νέο μεγάλο project του ομίλου στην Κρήτη, από την επόμενη σεζόν του 2018 θα λειτουργήσει υπό το brand της Sensatori, το Sensatori Resort Rhodes by Atlantica, 5 αστέρων, το οποίο αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου για το brand της Sensatori. Στη Χαλκιδική, στον Πολύγυρο θα λειτουργήσει το Sensimar Blue Lagoon Palace, επίσης 5 αστέρων το οποίο εντάσσεται στην Sensimar Collection από το 2018 και θα διαθέτει κέντρο θαλασσοθεραπείας, γήπεδα τένις, σουίτες με ιδιωτικές πισίνες.

Sensimar Χαλκιδική.
Sensimar Χαλκιδική.
Sensimar Χαλκιδική.

Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων, ο όμιλος TUI προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες. Ήδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του Ομίλου. Από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος TUI έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών της ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27 εκ των οποίων εννέα μόνο εφέτος.