Η Uber δίνει κίνητρα στους οδηγούς για να στραφούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Uber δίνει κίνητρα στους οδηγούς για να στραφούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το πιλοτικό πρόγραμμα EV Champions Initiative στοχεύει να ανταμείψει όσους στραφούν σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Η Uber δοκιμάζει ένα νέο πρόγραμμα που παρέχει στους οδηγούς της επιπλέον χρηματικά κίνητρα για να κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το ετήσιο πιλοτικό πρόγραμμα, που ονομάζεται EV Champions Initiative, την περασμένη Τρίτη. Θα πραγματοποιηθεί σε επτά πόλεις (Ώστιν, Λος Άντζελες, Μόντρεαλ, Σακραμέντο, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φρανσίσκο και Σιάτλ) και θα αφορά περίπου 5 εκατομμύρια διαδρομές σε μια περίοδο 12 μηνών.

Τα οικονομικά κίνητρα θα διαφέρουν από πόλη σε πόλη, ενώ η εταιρεία θα δοκιμάζει τον αντίκτυπο διαφορετικών κινήτρων. Οι οδηγοί στο Πίτσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Ντιέγκο θα λαμβάνουν 1 δολάριο επιπλέον ανά διαδρομή αφότου μεταβούν σε ηλεκτρικό όχημα, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Εκτός από αυξήσεις στις αμοιβές των οδηγών, η Uber θα προσθέσει επίσης λειτουργίες στην εφαρμογή της ειδικά σχεδιασμένες για οδηγούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία έχει επίσης ενώσει τις δυνάμεις της με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις για να εξετάσει πώς η Uber και οι πόλεις μπορούν να προωθήσουν την ευρεία χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Στην Uber είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε την αξιόπιστη μεταφορά για όλους, παντού, και να κάνουμε τις πόλεις μας πιο αποτελεσματικές και λιγότερο εξαρτημένες από την προσωπική ιδιοκτησία αυτοκινήτων», δήλωσε ο γίγαντας του διαμοιρασμού διαδρομών σε ανακοίνωσή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Uber προσπαθεί να γίνει πιο αποδοτική περιβαλλοντικά. Τον Απρίλιο, η εταιρεία επεκτάθηκε πέρα ​​από τη βασική της δραστηριότητα, προσθέτοντας μια νέα υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών ποδηλάτων καθώς και τη δυνατότητα για τους χρήστες της να κάνουν κράτηση εισιτηρίων μέσων μεταφοράς μέσω μιας κινητής πλατφόρμας έκδοσης εισιτηρίων.

«Αν δεν μπορέσουμε να προσφέρουμε μια πιο αποτελεσματική μορφή μετακινήσεων, δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε την καλή λύση που χρειάζονται οι πόλεις», δήλωσε ο Adam Groomis, επικεφαλής αειφορίας της Uber, στους Los Angeles Times. «Γι’ αυτό έχουμε δραστηριοποιηθεί στα ποδήλατα. Γι’ αυτό ασχολούμαστε με τα εισιτήρια για μέσα μεταφοράς. Γι’ αυτό και εστιάζουμε στην ηλεκτροκίνηση».