Η Uber θέλει να νοικιάσει (σχεδόν) κάθε όχημα

Η Uber θέλει να νοικιάσει (σχεδόν) κάθε όχημα

Από ποδήλατα ως... τρένα!

Η Uber επεκτείνεται πέρα ​​από τον διαμοιρασμό διαδρομών και προσθέτει μια σειρά από νέα προϊόντα στην εφαρμογή της για να καλύψει όλους τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μετακινούνται γύρω στις πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων, της πληρωμής και της αγοράς εισιτηρίων για λεωφορεία και τρένα, ακόμη και ενοικίασης αυτοκινήτων μέσω μιας συνεργασίας με την Getaround.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, ανακοίνωσε τη νέα σειρά προϊόντων και συνεργασιών την περασμένη Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον. Ο Khosrowshahi, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της Uber αρκετούς μήνες μετά την παραίτηση του συνιδρυτή Travis Kalanick, δήλωσε ότι στόχος είναι η μείωση της ιδιοκτησίας μεμονωμένων αυτοκινήτων.

Είναι επίσης μια στρατηγική κίνηση που στοχεύει στη μακροπρόθεσμη επιβίωση. Οι χρήστες μπορούν τώρα να μετακινηθούν μέσα σε μια πόλη, ή ακόμη και μεταξύ πόλεων, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Uber.

Η Uber ανακοίνωσε στις 9 Απριλίου ότι απέκτησε τη Jump, μια υπηρεσία «κοινοχρησίας» ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς σταθμό. Τα ποδήλατα της Jump διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και σύστημα πληρωμών – σε αντίθεση με τα προγράμματα κοινοχρησίας ποδηλάτων με σταθμό που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία στους σταθμούς σύνδεσης. Το Uber και η Jump είχαν ήδη μια επιχειρηματική σχέση. Τον Φεβρουάριο, η Uber πρόσθεσε μια επιλογή στην εφαρμογή της, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση και ενοικίαση ποδηλάτων Jump στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Khosrowshahi της Uber ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων Jump επεκτάθηκε στην Ουάσινγκτον, D.C.

Η Uber θα ξεκινήσει επίσης την Uber Rent, το πρώτο της προϊόν για την κοινοχρησία αυτοκινήτων, ξεκινώντας από το Σαν Φρανσίσκο. Η υπηρεσία Uber Rent, η οποία προσφέρεται σε συνεργασία με την εταιρεία κοινοχρησίας αυτοκινήτων Getaround, θα επιτρέψει στους χρήστες να βρίσκουν αυτοκίνητα για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Uber. Η Uber Rent θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στον Απρίλη.

Η Uber έχει επίσης αρχίσει να συνεργάζεται με τη Masabi, η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων μέσω κινητού. Η συνεργασία θα επιτρέπει στους χρήστες της Uber να κάνουν κράτηση και να χρησιμοποιούν εισιτήρια στην εφαρμογή της. Με άλλα λόγια, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber για να πηγαίνουν σε έναν σταθμό δημόσιων συγκοινωνιών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή για να αγοράσουν ένα εισιτήριο λεωφορείου ή τρένου.

Η Uber δεν είπε πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η επιλογή αγοράς διαδρομών δημόσιων συγκοινωνιών στην εφαρμογή της. Προς το παρόν, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν πάνω στην ενσωμάτωση της πλατφόρμας Masabi στην εφαρμογή Uber και ελπίζουν να έχουν έτοιμο ένα προϊόν αργότερα φέτος. Φυσικά, ένα πρώτο βήμα θα ήταν η ενσωμάτωση της λειτουργίας σε πόλεις στις οποίες έχει ήδη παρουσία η Masabi.