Η Virgin Atlantic βλέπει με άλλο «μάτι» την Ελλάδα

Η Virgin Atlantic βλέπει με άλλο «μάτι» την  Ελλάδα
Photo:

Ο πολυεθνικός όμιλος του Ρίτσαρντ Μπράνσον αλλάζει στρατηγική και ενισχύει την παρουσία του στην Ευρώπη.

Και μόνο το όνομα Ρίτσαρντ Μπράνσον αρκεί για να στεφθεί με επιτυχία οποιοδήποτε επιχειρηματικό εγχείρημα συνδέεται με τον γνωστό επιχειρηματία.

Ο όμιλος Virgin, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται 400 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε νέους τομείς, όπως αυτός της κρουαζιέρας, ενώ ακολουθεί στρατηγική ενδυνάμωσης της παρουσίας του σε υφιστάμενες αγορές και υπηρεσίες.

Πριν από λίγες ημέρες η Virgin Atlantic διοργάνωσε εκδήλωση στο Hard Rock Café στην Αθήνα φιλοξενώντας ταξιδιωτικούς πράκτορες που παρακολούθησαν από κοντά την εταιρική της παρουσίαση, ενώ πληροφορήθηκαν παράλληλα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Virgin Atlantic Airways.Το Fortune Greece έδωσε το παρών και συνομίλησε με στελέχη της εταιρείας, αναφορική με τα σχέδια του πολυεθνικού αερομεταφορέα για την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο fortunegreece.com, o κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας – Κύπρου της Virgin Atlantic, είναι η πρώτη φορά που o βρετανικός  όμιλος ρίχνει ειδικό βάρος στις αγορές της Ηπειρωτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, δημιουργώντας νέες προοπτικές. «Στην ουσία «ανοίγουν» εργαλεία που μέχρι πρότινος δεν είχαμε, όπως είναι για παράδειγμα η πρόσβαση στο πρόγραμμα μιλίων flying co για Έλληνες ταξιδιώτες που πετούν μέσω Λονδίνου».

Πρόσθεσε δε πως εξίσου ανταγωνιστικές τιμές παρέχει η Virgin Atlantic και για την διακίνηση των πληρωμάτων της ελληνικής Ναυτιλίας, τα οποία προσφέρει από κοινού με την Aegean.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Nick Bettles, διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη, ο οποίος σχολίασε πως παρότι η δραστηριότητα του ομίλου ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, εντούτοις  πετά πολύ επιλεκτικά στην περιοχή της Ευρώπης, πολιτική η οποία αναμένεται να αλλάξει σύντομα.« Αν κάτι μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, αυτό είναι σίγουρα το πάθος που μας διακρίνει για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Τους επόμενους μήνες ο στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη. Είμαστε σε φάση αναζήτησης νέων συνεργασιών και θέλουμε να δουλέψουμε πιο αποδοτικά στην ελληνική αγορά» τόνισε ο κ. Bettles.

Στόχος η απόκτηση του νεαρότερου στόλου σε όλο τον κόσμο

Αναφερόμενος στις low cost εταιρείες παραδέχτηκε πως πράγματι υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός, ωστόσο, όπως είπε, τέτοιου είδους εταιρείες δεν επηρεάζουν τη δραστηριότητα της Virgin διότι η τελευταία ανήκει σε διαφορετική κατηγορία. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025, και έπειτα από την παραλαβή 8 αεροσκαφών τύπου 350, η Virgin Atlantic θα διαθέτει τον νεαρότερο στόλο σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μοσχίδης, Διευθυντής πωλήσεων της Discover the World, που αποτελεί τον γενικό αντιπρόσωπο πωλήσεων (GSA) της Virgin Atlantic Airways στην Ελλάδα και Κύπρο αναφέρθηκε στα προγράμματα επιβράβευσης πελατών, flight club και flight co, πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα μιλίων για ταξιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως επίσης για την επένδυση ύψους 4,4δις δολαρίων που αφορά στην απόκτηση 12 αεροσκαφών Α350-1000 που θα συμβάλλουν στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας με την μείωση του διοξειδίου του άνθρακος κατά 30%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Virgin Atlantic, η οποία ανακηρύχτηκε ως “κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης στη Βόρεια Αμερική” (World Travel Awards 2016), σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 30 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και προσφέρει ένα διαφοροποιημένο προϊόν και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα αποκλειστικά Clubhouses (αίθουσες διακεκριμένων επιβατών) της εταιρείας.