Η Walmart, η «μάχη» της Ινδίας και η επένδυση ενός δισ. δολαρίων

Η Walmart, η «μάχη» της Ινδίας και η επένδυση ενός δισ. δολαρίων
Photo:

Ο γίγαντας του λιανεμπορίου φέρεται να εξετάζει την εξαγορά του Flipkart, του μεγαλύτερου online retailer της Ινδίας.

Η Walmart, η εταιρεία που φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας Global 500 του Fortune τα τελευταία χρόνια, φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις για να επενδύσει ένα δισ. δολάρια στην Flipkart, την πιο δημοφιλή online παλτφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδία.

Την είδηση μεταδίδει το Cnnmoney, οι εταιρείες δεν έχουν προβεί σε σχόλια, όμως θεωρείται δεδομένη η επιθυμία της Walmart να διεισδύσει σε μια αγορά 1,3 δισ. καταναλωτών, στην οποία έχει πολύ μικρή πρόσβαση κυρίως λόγω της νομοθεσίας.

Η εταιρεία θέλει να μάθε πώς ψωνίζουν οι Ινδοί, καθώς αυτό διαφέρει αρκετά από τον τρόπο που ψωνίζουν οι καταναλωτές σε αναπτυγμένες αγορές, και η η Flipkart ξέρει ακριβώς πώς γίνεται.

Άλλωστε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας τοπικός σύμμαχος είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο η Walmart που απέτυχε να ανοίξει τα δικά της καταστήματα στην Ινδία ενώ η συμμαχία με τη Bharti Enterprises το 2013 δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε.

Το μόνο που κατάφερε ήτα να λειτουργήσει 21 καταστήματα σε μια τεράστια χώρα, χωρίς όμως να έχει την έγκριση να πουλάει απευθείας προιόντα στους καταναλωτές.

Αλλά τώρα το ηλεκτρονικό εμπόριο ανοίγει μια νέα πόρτα για τη Walmart. Η Flipkart έχει αξία που φθάνει τα 15 δισ. δολάρια μετά τη τελευταία της χρηματοδότηση και μπορεί να αποτελέσει τη βασική δύναμη της Walmart απέναντι στην Amazon. H τελευταία έχει κάνει ήδη σημαντικές επενδύσεις στην Ινδία, που ανέρχονται στα 5 δισ. δολάρια σε τρία χρόνια.

Οι δύο γίγαντες του λιανεμπορίου διεκδικούν μια αγορά που θα φτάσει σε αξία τα 100 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deloitte.

Διαβάστε ακόμη:

Η Walmart πλήρωσε τα 3 δισ. δολάρια κι έκανε δικιά της την Jet.com