Η Whole Foods πάει για ρεκόρ προσλήψεων σε μια μόνο μέρα

Η Whole Foods πάει για ρεκόρ προσλήψεων σε μια μόνο μέρα
epa06031657 A Whole foods Market in Brooklyn, New York, USA, 16 June 2017. According to reports from 16 June 2017, US electronic commerce giant, Amazon, is to buy US supermarket chain Whole Foods Market for some 13.7 billion US dollars. EPA/ANDREW GOMBERT

Η εταιρεία θέλει να προσλάβει 6.000 άτομα.

 

Η «χιονοστιβάδα» προσλήψεων που ξεκίνησε από την Amazon παρασύρει και την –δική της- Whole Foods, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, σκοπεύει να προσλάβει 6.000 άτομα την Πέμπτη με στόχο μάλιστα να πραγματοποιήσει «επί τόπου προσφορές πρόσληψης» σε όσους υποψηφίους πληρούν τα κριτήρια.

Η αλυσίδα προϊόντων μαναβικής προσφέρει μια πληθώρα επιλογών μερικής και πλήρους απασχόλησης και περιλαμβάνει πολλές ειδικότητες: από μεταφορείς μέχρι και εμπειρογνώμονες μαγειρικής. Μάλιστα για να πετύχει έναν τόσο μαζικό αριθμό προσλήψεων, έχει εντάξει στο πρόγραμμα αυτό κάθε κατάστημά της χαρακτηρίζοντας την Πέμπτη ως την «Εθνική Ημέρα Προσλήψεων».

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο κύμα προσλήψεων από την μητρική εταιρεία, Amazon, φέτος. Είχε προηγηθεί τον Αύγουστο η λεγόμενη Ημέρα Προσλήψεων Amazon, με στόχο τότε να προσλάβει 50.000 άτομα. Φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατό να το καταφέρει σε μια μόνο μέρα, αλλά δημιούργησε τον απαραίτητο «θόρυβο» για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους.

Συνολικά η Amazon έχει στόχο να προσλάβει 100.000 νέους υπαλλήλους ως τα μέσα του 2018. Και δεν είναι μόνο οι αποθηκάριοι, αλλά και πολλές ακόμη ειδικότητες όπως μηχανικοί υπολογιστών, επιστήμονες δεδομένων και εργαζόμενοι εξυπηρέτησης πελάτων.

Η κίνηση της Whole Foods θα έχει διπλό όφελος για την εταιρεία, καθώς την ημέρα της δικής της προσπάθειας να προσλάβει τόσους πολλούς εργαζόμενους, θα προσφέρει έκπτωση 20% στα καταστήματά της, επιπλέον όσων προσφορών έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της.