Η ξαφνική κατάρρευση της Flybmi προκάλεσε χάος στους πελάτες της

Η ξαφνική κατάρρευση της Flybmi προκάλεσε χάος στους πελάτες της

Η πτώση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας προκάλεσε αβεβαιότητα στους πελάτες της σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν.

Η ξαφνική κατάρρευση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Flybmi προκάλεσε αβεβαιότητα στους πελάτες της σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν.

Σύμφωνα με το BBC, λίγο μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης της αεροπορικής εταιρείας, οι επιβάτες έλαβαν ένα μήνυμα κειμένου που έγραφε «ΕΠΕΙΓΟΝ: Σημαντικό μήνυμα προς τους πελάτες της Flybmi. Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε το http://www.flybmi.com. Σας ευχαριστούμε».

Ο ιστότοπος στη συνέχεια ενημέρωσε τους πελάτες να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών και τα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να ανακτήσουν τους χαμένους ναύλους τους και να αναζητήσουν εναλλακτικές πτήσεις.

Σημειώνεται πως η Flybmi προσέφερε πτήσεις σε 25 ευρωπαϊκές πόλεις και κατείχε 17 αεροσκάφη. Μετά τις ακυρώσεις της, η Ryanair άρχισε να προσφέρει «ναύλους διάσωσης» σε αρκετά από τα δρομολόγια της Flybmi, ενώ η EasyJet προσέφερε ειδικές προσφορές για τους επιβάτες που ταξίδευαν στα αεροδρόμια του Μπρίστον και του Σαρλ ντε Γκωλ.

Οι πελάτες της Flybmi δεν ήταν οι μόνοι που επηρεάστηκαν από την ξαφνική κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας. Η «ανταγωνιστική» της αεροπορική εταιρεία, Flybe αναγκάστηκε να δημοσιεύσει στο Twitter ότι συνεχίζει να λειτουργεί: «Η Flybe δεν έχει καμία σχέση με τη Flybmi και οι πτήσεις μας συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».