Η Xiaomi «βάζει δύσκολα» στο Macbook Pro με έναν νέο, φτηνότερο υπολογιστή

Η Xiaomi «βάζει δύσκολα» στο Macbook Pro με έναν νέο, φτηνότερο υπολογιστή

Η κινεζική εταιρεία έχει βαλθεί να «κοντράρει στα ίσια» την Apple.

 

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Mi Notebook Pro που ανταγωνίζεται το Macbook Pro και «τρέχει» με Windows.

Το πρώτο λάπτοπ της Xiaomi, που λανσαρίστηκε το καλοκαίρι του 2016, στόχο είχε να ανταγωνιστεί το Macbook Air, και η εταιρεία επιστρέφει βάζοντας στο στόχαστρό της το πιο ακριβό μοντέλο της Apple.

Το Mi Notebook Pro – οι προθέσεις φαίνονται ήδη απ’ το όνομα – διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών και τροφοδοτείται από επεξεργαστή Intel Core i7 με έως και 16GB RAM και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce MX150.

Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το μοντέλο 40 φορές ισχυρότερο από το περσινό Mi Notebook Air, ανέφερε η Xiaomi.

Το νέο μηχάνημα περιλαμβάνει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος εντός του trackpad, υποστήριξη κάρτας SD, θύρες USB-C και USB, υποδοχή για ακουστικά και υποδοχή HDMI.

Η Xiaomi έσπευσε να επισημάνει ότι αυτός ο συνδυασμός προσφέρει σαφώς περισσότερες επιλογές από τη σειρά Macbook Pro της Apple.

Πέρυσι, η τιμή του Mi Notebook ξεκινούσε στα 3599 RMB αλλά η έκδοση Pro αναμένεται να κοστίζει κατιτίς παραπάνω. Τα μοντέλα ξεκινάνε από τα 5599 RMB (858 δολάρια) για την έκδοση i5 στα 8GB. Η έκδοση i7 διατίθεται στα 8GB για 6699 RMB (980 δολάρια) ή στα 16GB για 6999 RMB (1072 δολάρια).

Το νέο προϊόν αναμένεται να είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, εκτός κι αν η Xiaomi αποφασίσει κάτι διαφορετικό.

Όσοι βρίσκονται εκτός Κίνας μπορούν, τουλάχιστον, να παρηγορηθούν με την παρουσίαση δύο άλλων συσκευών που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως: Το νέο, εντυπωσιακό smartphone Mi Mix 2 και το ανανεωμένο phablet Mi Note 3.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο που η Xiaomi διάλεξε να παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα μία μέρα πριν από το λανσάρισμα του νέου iPhone.