Ηχητικό ντοκουμέντο: Όταν ο καπετάνιος του Norman Atlantic εξέπεμψε SOS

Ηχητικό ντοκουμέντο: Όταν ο καπετάνιος του Norman Atlantic εξέπεμψε SOS

«Αφοσιωμένο στο έργο του με εμπειρία 21 ετών» χαρακτηρίζει τον καπετάνιο του Norman Atlantic σύζυγος του.

Στη δημοσιότητα έδωσε η «Repubblica» ηχητικό ντοκουμέντο με τη στιγμή κατά την οποία ο καπετάνιος στο Norman Atlantic εκπέμπει SOS.

Σύμφωνα με την σύντροφο του πλοιάρχου είναι αδύνατον να έρθει σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, ενώ όπως είπε έχει να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της από εχθές, Σάββατο. «Αγχωνόμαστε πολύ, είμαστε με την κόρη μου μαζί και βρισκόμαστε μπροστά στην τηλεόραση, περιμένοντας νεότερα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Κανείς δε μας έχει ενημερώσει», δήλωσε στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Η Πάολα Τζακομάτζι πρόσθεσε ότι ο άνδρας της είναι αφοσιωμένος στο έργο του, ενώ έχει εμπειρία 21 ετών «ακόμα και στον αρκτικό κύκλο». «Έχει αντιμετωπίσει πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ήταν εκείνος που βοήθησε στη ρυμούλκηση ενός πλοίου που αντιμετώπιζε δυσκολία παλαιότερα», συμπλήρωσε η γυναίκα.

«Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Έμαθα αυτό που συνέβαινε χάρη σε έναν γείτονα. Χτύπησε την πόρτα και μου είπε αν ήξερα τι είχε συμβεί. Τηλεφώνησα με την πλοιοκτήτρια εταιρία αλλά και εκείνοι περιμένουν νεότερα. Αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι να επιλυθεί το ζήτημα», είπε ακόμη η σύζυγος του Τζακομάτζι.

Την ίδια στιγμή, οι ιταλικές αρχές πιέζουν το πλοίο να ρυμουλκηθεί στο Πρίντεζι που είναι πολύ πολύ πιο μακριά απο την Αλβανία σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας.Όπως ανέφερε στέλεχος της ΑΝΕΚ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, το Πρίντεζι απέχει 50 ναυτικά μίλια ενώ η Αλβανία μόλις 10.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα ελικόπτερα θα συνεχίσουν το έργο απομάκρυνσης των υπολοίπων επιβατών αλλά προς στιγμή έχουν πάει για ανεφοδιασμό.

Επίσης, επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα προκειμένου να υποδεχτούν και να περιθάλψουν τους διασωθέντες του φλεγόμενου πλοίου. Τα Νοσοκομεία της Κέρκυρας, των Φιλιατών και των Ιωαννίνων είναι σε ετοιμότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση όσων περιστατικών φτάσουν μετά την διάσωση των επιβατών . Επίσης αναμένεται να φτάσουν στο νησί ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας. Σεραφείμ Τσόκας και ο Διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας ,για τον καλύτερο συντονισμό της γιγαντιαίας προσπάθειας.

Δείτε τις πρώτες εικόνες:

Δείτε ακόμα: LIVE: Στις φλόγες πλοίο με 466 επιβαίνοντες